Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Slavenais „Titānika” režisors Kamerons veidos dokumentālo filmu par zudušo Atlantīdu

Redakcija
Redakcija

Slavenais „Titānika” režisors Kamerons veidos dokumentālo filmu par zudušo Atlantīdu
Publicitātes foto

Režisori Džeimss Kamerons un Simča Džokoboviči sākuši darbu pie divu stundu garas dokumentālās filmas par mītisko Atlantīdu, informē televīzijas kanāls „National Geographic”.

Dokumentālā filma „Meklējot Atlantīdu” (Search for Atlantis) ir „National Geographic Channel”, „Discovery Canada” kopprojekts, kas turpina 2011.gadā iesākto darbu leģendārā mīta pētniecībā. Filmu producē Toronto bāzētā kompānija „Associated Producers”, un tas būs „Oskara” balvas guvušā režisora Džeimsa Kamerona un trīs „Emmy” balvas guvušā Simča Džokoboviči kopdarbs.

Dokumentālās filmas „Meklējot Atlantīdu” starptautiskā pirmizrāde plānota šā gada ziemā.

„Mani vienmēr ir aizrāvuši vēsturiskas un arheoloģiskas patiesības meklējumi par Atlantīdu. Mūsu pētnieku komanda izvērtēja vairākas jaunas teorijas par reālās Atlantīdas atrašanās vietu, par to, kas bija tur dzīvojošie noslēpumainie cilvēki, un to, kāda katastrofa noslaucīja pilsētu no zemes pirms vairāk nekā trīs tūkstošiem gadu,” uzsver Kamerons.

Leģenda par mītisko Atlantīdu vienmēr ir fascinējusi cilvēkus, sākot jau ar senajiem grieķiem, viduslaiku ceļotāju Kristoforu Kolumbu līdz pat nacistiskās Vācijas līderiem, taču visi mēģinājumi precīzi noteikt tās atrašanās vietu līdz šim ir bijuši neveiksmīgi. Zudušo pilsētu pirmo reizi savos darbos minēja sengrieķu filozofs Platons, kurš rakstīja, ka pilsētas zaudējums ir dievu atriebība par tās iedzīvotāju mēģinājumu uzbrukt Atēnām.

Filmēšanas grupa plāno apmeklēt Sicīliju, Maltu, Krētu, Santorīni un Sardīniju, kā arī daļa zemūdens skatu tiks uzņemti Spānijas piekrastē.

„Kanāls „National Geographic” ir apņēmies saviem skatītājiem visā pasaulē ļaut ieskatīties zinātnes, izpētes un piedzīvojumu pasaulē. Mēs esam priecīgi satraukti par iespēju sadarboties ar Kameronu un Džakoboviči Atlantīdas meklējumos. Tā ir maģiska pasaule, kas satrauc visas pasaules iztēli jau tūkstoti gadu,” atzīst „National Geographic Channel” oriģinālprogrammu un producēšanas prezidents Tims Pastore.

„National Geographic Channel”, „Discovery Canada” un „Associated Producers” sadarbojās jau 2011.gadā, veidojot projektu „Atrodot Atlantīdu” (Finding Atlantis).