Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Repertuārs kinoteātrī "Splendid Palace" no 16.09. - 22.09.

Redakcija
Redakcija

SMALKĀS APRINDAS

(Cafe Society)
ASV, 2016
Romantiska drāma, komēdija
Garums: 96 min.
Režisors: Woody Allen
Lomās: Jeannie Berlin, Steve Carell, Jesse Eisenberg, Blake Lively, Parker Posey, Kristen Stewart, Corey Stoll, Ken Stott
Filmas darbība norisinās pagājušā gadsimta 30-tajos gados. Jauns vīrietis ierodas Holivudā, cerot strādāt filmu industrijā. Viņš iemīlas sava ietekmīgā tēvoča šarmantajā sekretārē. Taču mīlas lietās viss neiet tā kā plānots un salauztu sirdi viņš atgriežas Ņujorkā, kur tiek ierauts Manhetenas smalko aprindu nakts uzdzīvē.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.
Vecuma ierobežojums: 12+
Lielajā zālē: 16.09. seansi 16:00, 20:30
17.09. seanss 17:30
18.09. seansi 13:00, 19:30
19.09. seanss 16:00
20.09. seanss 18:15

JULIETA
(Julieta)
Spānija, 2016
Drāma
Garums: 99 min.
Režisors: Pedro Almodóvar
Lomās: Adriana Ugarte, Rossy de Palma, Emma Suárez
Julieta grasās uz visiem laikiem atstāt Madridi, taču nejauša sastapšanās ar meitas Antias bērnības draudzeni Beu liek pārdomāt. Bea pavēsta, ka pirms nedēļas satikusi Antiu. Julietā mostas cerība atrast meitu, no kuras jau gadiem nav ne miņas. Viņa apņemas meitai uzrakstīt par visu, ko vienmēr turējusi noslēpumā. Julieta stāsta par likteni, par vainas sajūtu, par mātes cīņu, lai pārciestu neziņu, par neizdibināmo noslēpumu, kas liek pamest, izdzēst no dzīves savu mīļos, it kā viņu nekad nebūtu bijis.
Pedro Almodovars ir viens no izcilākajiem mūsdienu Eiropas režisoriem. Viņa jaunākā filma “Julieta” ir šī gada Kannu kinofestivāla konkursa notikums. Viņa jaunākā filma ir emociju un kaislību pilns sievietes stāsts, kas atspoguļo attiecības ar sen nesatikto meitu un citiem cilvēkiem, kurtiem bijusi nozīmīga un liktenīga loma viņas dzīvē. Almodovars ir kulta režisors un publikas ļoti mīlēts autors.
Vecuma ierobežojums: 16+
Filma spāņu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Lielajā zālē: 16.09. seanss 18:15
17.09. seansi 13:00, 19:30
18.09. seanss 15:00
19.09. seanss 18:00
20.09. seansi 16:00, 20:30

KAPTEINIS FANTASTIKA

(Captain Fantastic)
ASV, 2016
Drāma, komēdija
Garums: 118 min.
Režisors: Matt Ross
Lomās: Viggo Mortensen, George MacKay, Samantha Isler

Viņi prot vairākas valodas un ir izglītoti dažādās zinātnēs. Viņi prot medīt un rīkoties ar ieročiem. Viņi dzīvo mežā un atrodas pilnīgā harmonijā ar dabu. Un tikai apstākļu sakritība liek viņiem pamest savu paradīzi un doties uz lielo pilsētu. Kas notiks tad, kad viņi sastapsies ar civilizāciju un nāksies izbaudīt visus modernās dzīves plusus un mīnusus?

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 16+

Lielajā zālē: 17.09. seanss 15:00
18.09. seanss 17:00
19.09. seanss 20:00

FESTIVĀLS „BALTIJAS PĒRLE“

No 21. līdz 27. septembrim kinoteātrī „Splendid Palace“!

„Baltijas pērle” ir viens no senākajiem kino festivāliem Baltijas valstīs – tas aizsācies 1993. gadā un uzskatāms par vērienīgāko un nozīmīgāko kino notikumu Latvijā.

„Baltijas pērle” ir iemantojusi savu labo slavu un skatītāju atzinību, izrādot jaunākās neatkarīgā kino filmas, pasaules kino klasiku un dižo režisoru retrospektīvas. Piedāvāto filmu klāsts tiek rūpīgi izvēlēts no Eiropā visaugstāk vērtēto kino festivālu programmām, ņemot vērā kino profesionāļu, kritiķu un auditorijas viedokli.

No 2004. gada „Baltijas pērle” ir atteikusies no konkursa programmas, žūrijas un balvām, formāta ziņā kļūstot par „festivālu festivālu”– programmā akcentētas lielākajos starptautiskajos kino forumos godalgotās filmas, tiek atklātas jaunas personības Eiropas kino un sniegta iespēja noskatīties atjaunotos kino šedevrus programmā „Pasaules kino klasika”.

Katru gadu festivāls rīko seminārus un meistarklases profesionāļiem un kino cienītājiem no Baltijas un Austrumeiropas valstīm. Festivāla viesu vidū bijuši tādi slaveni Eiropas aktieri un režisori kā Kšištofs Zanussi, Klauss Marija Brandauers, Folkers Šlēndorfs, Pīters Grīnevejs, Maksimilians Šells, Verners Hercogs, Maikls Jorks, Andrejs Končalovskis, Aki Kaurismeki, Aleksejs Germans, Patriss Šero, Ištvans Sabo, Irži Mencels, Margarēta fon Trota, Ježi Hofmans.

Nozīmīgas diskusijas, īpašie pasākumi festivāla viesiem, kā arī sociālie un izglītojošie projekti ir neatņemama daļa no festivāla programmas.
Vairāk informācijas: Baltic Pearl
Vairāk par filmu programmu un seansiem: Baltic Pearl

MAZAJĀ ZĀLĒ

AIZLIDO VIENATNĒ
(Fly Away Solo)
Indija, Francija, 2015
Romantiska drāma
Garums: 109 min.
Režisors: Neeraj Ghaywan
Lomās: Richa Chadha, Sanjay Mishra, Vicky Kaushal
Benaresa– svētā pilsēta Gangas upes krastos – smagi soda tos, kuri rotaļājas ar morāles tradīcijām. Nabadzīgs jauneklis Dīpaks neglābjami iemīlas jaunā meitenē no citas kastas. Studente Devi apjukusi un apmaldījusies savā dzīves ceļā, mokās vainas sajūtā, pēc sava mīļotā pazušanas (bojāejas). Devi tēvs Pataks – policijas korupcijas upuris – ir zaudējis savus morāles principus, savukārt kāds jauns puisis Džonta cenšas atrast savu ģimeni.
Galvenos varoņos vieno cerība uz labāku nākotni un vēlme mazināt plaisu starp mūsdienu sabiedrību un pastāvošajām tradīcijām. Šo cilvēku ceļi drīz krustosies..
Kannu kinofestivāla konkursa programmas filma “Īpašais skatiens “ 2015.
Filma kas ļauj ieraudzīt Indijas kontrastus un “citu” Indijas kino. Tas ir psiholoģisks mīlestības stāts, kurš tiek sagrauts morālo aizspriedumu dēļ. Puisis iemīlējis meiteni ne no savas kārtas. Indija ir rituālu un reliģisko ceremoniju zeme, kur maz kas mainījies gadsimtu gaitā. Šī ir filma, kas atklāj Indijas skaistumu, neignorējot skaudro pusi. Cilvēki cīnās par savu laimi un nākotni, mēģinot pretoties sabiedrībā iesīkstējušiem uzskatiem.
Filma hindi valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 12+

Mazajā zālē: 17.09. seanss 16:00
18.09. seanss 20:00
19.09. seanss 18:15
20.09. seanss 20:15

MEITA
(The Daughter)
Austrālija, 2015
Drāma
Garums: 96 min.
Režisors: Simon Stone
Lomās: Geoffrey Rush, Anna Torv, Sam Neill u.c.

Kristiāns atgriežas savā dzimtajā pilsētā, lai atklātu ilgi glabātus ģimenes noslēpumus. Kad viņš cenšas pagātnes kļūdas labot, viņa rīcība draud satricināt to cilvēku dzīvi, kurus viņš pats atstājis pirms daudz gadiem.

Psiholoģiska drāma. Mūsdienu versija Henriha Ibsena lugai “Mežapīle”.
Toronto filmu festivāla konkursa filma, viena no saslavētākajām kino debijām 2015. gadā, kas ir pazīstamā austrāliešu teātra režisora Saimona Stouna (Simon Stone) pirmais ekrāna darbs. Filmā piedalās starptautiski atpazīstami aktieri Džefrijs Rašs, Pols Šneiders, bet galvenajā lomā 16-gadīgā austrāliešu jaunā aktrise Odesa Janga (Odessa Young), kurai sola spožu un strauju karjeru pasaulē.
Filmu pasaulē dēvē par “modernajai pasaulei pārrakstītu Ibsenu”, kas ir mūsdienu stāsts par instinktiem un noslēpumiem, kurus cilvēki glabā sirds dziļumos. Filma ļoti trausli atklāj jaunas meitenes Hedvigas pieaugšanu, un izpratni par dzīves komplicētību un attiecībām ģimenē.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 16+

Mazajā zālē: 16.09. seanss 20:15
17.09. seanss 18:15
18.09. seanss 15:30
20.09. seanss 18:00

PŪĶIS NĀK!
(A Dragon Arrives!)
Irāna, 2016
Pseidodokumentāls detektīvs, piedzīvojumi, mistika
Garums: 107 min.
Režisors: Mani Haghighi
Lomās: Amir Jadidi, Ehsan Goodarzi, Homayoun Ghanizadeh
2016. gada Berlīnes kinofestivāla spilgtākā dalībniece jau nodēvēta par īstu persiešu detektīvu, kurā Linčs sastop Tarantīno. Groteskajā neo-noir filmā dzīve kūsā – cilvēki pazūd un uzrodas, mīti mijas ar realitāti, dzīvē vīlušos detektīvu ir veseli trīs, un katrs kā bilde.
1965. gads, Kešmas sala. Impala oranžais ševrolē apstājas tuksneša vidū pie senas kapsētas – tur pamestā kuģī kāds politiskais ieslodzītais padarījis sev galu. Apvidū klīst runas par pazemes pūķi – kapsētas zeme dreb, lai ņemtu nelaiķi savā klēpī. Detektīvs, skaņu režisors un ģeologs, smalki ģērbušies, ierodas mīklaino notikumu vietā, lai pētītu dabas anomālijas un atklātu noziegumu. Trijotne aizrautīgi ievēro uz salas valdošos likumus. Pēc pusgadsimta arhīvā tiks atrastas šā ceļojuma piezīmes un pratināšanas laikā sniegtās detektīvu liecības. Izrādās, visi trīs tikuši apcietināti, lietas materiāli bijuši slepeni, taču kāpēc?
Seno dienu notikumi kļūs par pamatu jaunai izmeklēšanai, un tajā būs iesaistīta gan liktenīga sieviete, kas reiz bijusi spiedze, gan mistificētāji, skanēs hipnotiski skaista elektroniskā mūzika.

“Aizraujoša mīkla” – The Hollywood Reporter
“Drosmīgs, mulsinošs mistrojums: pseidofantāzija, folk-noir” – Variety
“Visholivudiskākā Mani Hagigi filma” – Screen Daily
Režisors par filmu:
– Filma sākas ar klasisko uzrakstu: PAMATĀ REĀLI NOTIKUMI. Pēc tam eksperti apgalvo, ka tas viss tiešām noticis ar viņiem. Sižetam veidojoties, uz ekrāna notiek kaut kas nudien neticams. Cerams, jūsos jau modušās šaubas par režisora apgalvojuma patiesumu. Uz beigām spriedze aug, no jautājumiem neatkauties. Katrs pats izlemj, ticēt vai neticēt. Tā savā ziņā ir sociālo tīklu tvītu, statusu, valsts propagandas, datorgrafikas un ziņu “patiesumā” balstīta realitātes metafora.
– Reiz lasīju Žila Dalēza domas par “labu jautājumu”. “Labs jautājums” paredz daudzas atbildes un liek atkal un atkal pārjautāt. Vai tas ir reāls stāsts? Es uzņēmu šo filmu, lai skatītāji uzdotu jautājumu – un tam ir jābūt “labam”! Es bieži braucu uz dažādiem festivāliem un piedalos Q&A. Tas man šķiet ļoti interesanti, taču, manuprāt, īstenībā visam jābūt gluži otrādi – man jāuzdod jautājumi, skatītājiem jāatbild. Es piedāvāju trauku un ļauju skatītājiem to piepildīt, piešķirt jēgu. Es necenšos izskaidrot skatītājiem savas filmas jēgu – simbolisku, metaforisku vai neesošu.

FESTIVĀLI UN BALVAS

Berlīnes kinofestivāls, konkursa programma
Filma persiešu, vācu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.
Vecuma ierobežojums: 16+
Mazajā zālē: 16.09. seanss 18:00
17.09. seanss 20:15
18.09. seanss 17:30
19.09. seanss 20:30