Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Kinogalerijas "K-Suns" repertuārs no 16. līdz 22. septembrim

Redakcija
Redakcija

16. – 22. septembris plkst. 17.00
SMALKAS APRINDAS
Cafe Society
REŽISORS
Woody Allen
LOMĀS
Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Blake Lively, Corey Stoll

Amerika, pagājušā gadsimta trīsdesmitie gadi, lepnās Holivudas villas un filmu zvaigznes, ikdienas likstas kādā vienkāršā Bronksas ģimenē, Ņujorkas gansteru cīņas par ietekmi, Manhetenas augstākās sabiedrības uzdzīve un skandāli - tas viss atklāsies Vudija Alena jaunākajā filmā „Smalkās aprindas".
Jauns vīrietis ierodas Holivudā, cerot strādāt filmu industrijā. Viņš iemīlas sava ietekmīgā tēvoča šarmantajā sekretārē. Taču mīlas lietās viss neiet tā kā plānots un salauztu sirdi viņš atgriežas Ņujorkā, kur tiek ierauts Manhetenas smalko aprindu nakts uzdzīvē.
Kārtējo reizi Vudijs Allens (“Burvestība mēnessgaismā”, “Pusnakts Parīzē”, “Vikija Kristīna Barselona”) ir gan režisējis, gan sarakstījis filmas scenāriju. Pats būdams četrkārtējs „Oskara" laureāts, Alens bez pūlēm spēj piesaistīt saviem projektiem spožākos talantus. Izņēmums nav arī „Smalkās aprindas", kurā galvenās lomas atveido Bleika Laivlija („Adelainas gadi", seriāls „Intrigante"), Oskara nominants Džese Eizenbergs („Krāpšanas Ilūzija", „ Betmens pret Supermenu: Taisnības rītausma", “Sociālais tīkls”), Oskara nominants Stīvs Karels („Gadsimta likme", „Trakā, dullā mīlestība") un Kristena Stjuarte (sāgas “Krēsla” sērijas).
Filmai šogad bija tas gods atklāt Kannu kino festivālu.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

16. – 22. septembris plkst. 18.50
DŽULJETA
Julieta
REŽISORS
Pedro Almodóvar
LOMĀS
Adriana Ugarte, Rossy de Palma, Emma Suárez
Smeldzīga mātes un meitas attiecību drāma. Šajā filmā Pedro Almodovars atkal dara to, kas viņam labi padodas - stāsta stāstus par sievietēm. Filmas sižets, kurā galvenā varone Džuljeta pārdomās atskatās uz savu dzīvi un attiecībām ar vīru un meitu Avu, ir balstīts trīs Alises Manro (Alice Munro) stāstos. Filma seko Džuljetas dzīves pagriezieniem, mīlestībai un zaudējumiem 30 gadu, divu paaudžu garumā, ko filmā attēlo divas aktrises - Adriana Ugarte ir Džuljeta jaunībā, un Emma Suareza vēlākos gados.
Džuljeta piedzīvo divas ģimenes traģēdijas - sava dzīvesbiedra pēkšņo nāvi un meitas izvēli norobežoties no viņas pēc pilngadības sasniegšanas. Pēc nejaušas tikšanās ar meitas tuvāko draudzeni Džuljeta nolemj skatīties savam liktenim acīs un pārcelties uz savu iepriekšējo dzīvesvietu cerībā, ka tur viņas Šveicē dzīvojošā meita varētu viņu uzmeklēt.
Filma spāņu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

16. – 22. septembris plkst. 20.40
MANS DRAUGS NENOPIETNS LĪĶIS
Swiss Army Man
REŽISORS
Dan Kwan, Daniel Sheinert
LOMĀS
Paul Dano, Daniel Radcliffe
Henks (Pols Dano) ir cietis kuģa katastrofā un attapies viens uz neapdzīvotas salas. Izmisumā jau gandrīz nolemis padarīt sev galu, viņš piepeši atrod vēl vienu krastā izskaloto… kurš gan jau ir miris. Taču kompānija ir un paliek kompānija, un ar Menija (Daniels Redklifs) palīdzību Henkam ir iespēja ne tikai saglabāt veselo saprātu, bet arī nonākt mājās…
Filma savu pirmizrādi piedzīvoja Sandēnsas kinofestivālā, kur tā kļuva par absolūtu sensāciju – šī vārda visdažādākajās nozīmēs. Kamēr vieni kritiķi slavēja filmu par uzdrīkstēšanos, oriģinalitāti un savdabīgo skatījumu uz dzīvi, citi nemaz neizturēja līdz filmas beigām. Beigu beigās sajūsmas saucieni gan krietni pārspēja skeptiķus, un Vons un Šeinerts tika atalgoti par savām pūlēm ar Sandēnsas festivāla balvu par labāko režiju. Viens ir pilnīgi skaidrs – filma no sava ekscentriskuma nekaunas, bet tos skatītājus, kuri ir izslāpuši pēc kā neparastāka par parastajiem Holivudas grāvējiem, gaida ļoti patīkams un savdabīgs pārsteigums.
Vons un Šeinerts, videoklipu režisori, kuri kopīgi uzstājas zem pseidonīma “Daniels”(gandrīz kā Koeni vai Vačovski!), filmas ideju iznēsāja ilgus gadus. Sākotnējā ideja, uz kuras tika balstīts viss stāsts, bija – kā pašnāvniecisks cilvēks varētu pārliecināt līķi, ka ir vērts dzīvot. Pieplusojam tam vēl klāt pārdomas par dažādām ķermeņa funkcijām un iegūstam patiešām neparastu un oriģinālu stāstu.
Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

17. un 18. septembris plkst. 15.10
JASMĪNAS STĀSTS
BLUE JASMINE
REŽISORS
Woody Allen
LOMĀS
Cate Blanchett, Alec Baldwin, Louis C. K., Bobby Cannavale, Peter Sarsgaard
Kad elegantās Ņujorkas augstāko aprindu dāmas Jasmīnas dzīvē viss izjūk, tai skaitā laulība ar turīgo uzņēmēju Halu, viņa pārceļas dzīvot pie māsas Džindžeras viņas pieticīgajā Sanfrancisko dzīvoklītī, lai savāktos un mēģinātu sakārtot savu dzīvi.
„Jasmīnas stāsts” ir režisora Vudija Alena („Pusnakts Parīzē”, „Vikija Kristīna Barselona”) 2013. gada filma, kurā titullomu atveido brīnišķīgā Keita Blanšeta. Viņai līdzās Aleks Boldvins, Sallija Hokinsa un citi. Keitai Blanšetai OSKARS par šo lomu!
Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā.