Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Dalība #YOUTH_MATTERS! žurijā – iespēja skatīties un vērtēt Rīgas Starptautiskā kino festivāla filmas

Redakcija
Redakcija

Trešais Rīgas Starptautiskais kino festivāls norisināsies no 13. līdz 23. oktobrim, astoņās programmās izrādot Latvijas, Eiropas un pasaules aktuālāko, nozīmīgāko šā brīža kino. Paralēli filmu skatēm norisināsies dažādi izglītojoši un saviesīgi pasākumi, vietējo un ārzemju kino profesionāļu tikšanās un semināri. Festivāla ietvaros tiek rīkoti vairāki starptautiska un Baltijas mēroga filmu konkursi, bet to centrā – starptautiskais pilnmetrāžas filmu konkurss. Otro Riga IFF balvu piešķirs starptautiska kinoprofesionāļu žūrija, taču lai ieklausītos jaunās kinoskatītāju paaudzes viedoklī, konkursa programmas labākajai filmai šogad pirmo reizi tiks piešķirta īpašā #YOUTH_MATTERS! balva.

Šobrīd Riga IFF aicina interesentus vecumā no 16 līdz 21 gadam pieteikties dalībai festivāla jauniešu žūrijā. Lai pieteiktos dalībai žūrijā, pretendentiem jāizveido līdz divām minūtēm garš video vai jāuzraksta recenzija, kurā jāizklāsta viedoklis par kādu šobrīd aktuālu filmu, kura skatāma kinoteātros vai portālā filmas.lv. Recenzijas maksimālais rakstzīmju skaits – 4000. Video vai rakstiskais pieteikums līdz 15. augustam jānosūta Riga IFF kuratorei Kristīnei Simsonei uz e-pasta adresi kristine@rigaiff.lv. Video vēlams izmantot kādu no video augušupielādes pakalpojumiem (YouTube, Instagram, Vimeo vai Facebook), e-pastā iekļaujot saiti uz video, bet recenzijas iekļaujamas arī pašā vēstulē. Žūrijas dalībnieki tiks izraudzīti konkursa kārtā, un labāko recenziju fragmenti tiks apkopoti izdevumā «Kino Raksti».

Riga IFF #YOUTH_MATTERS! žūrijas dalībniekiem būs iespēja:
- iegūt festivāla akreditācijas karti;
- skatīties konkursa filmas no īpaši žūrijai rezervētām vietām;
- apmeklēt citus festivāla seansus pēc izvēles;
- apmeklēt festivāla atklāšanas un noslēguma ceremonijas

Riga IFF #YOUTH_MATTERS! žūrijas dalībnieku pienākumos ietilps:
- konkursa filmu seansu apmeklējums;
- dalība Riga IFF jauniešu žūrijas apspriedēs;
- kopā ar pārējiem žūrijas pārstāvjiem izvēlēties labāko filmu un tās veidotājiem pasniegt balvu;
- pārstāvēt festivālu komunikācijā ar medijiem.

Pērnā gada Riga IFF Videožurnāla epizode par jauniešu, kā arī bērnu žūrijas dalību festivālā:

Rīgas Starptautiskais kino festivāls top ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Rīgas Domes atbalstu. Festivāla mājaslapa – rigaiff.lv, bet par jaunāko festivāla tapšanā var uzzināt, arī apmeklējot Riga IFF šķirkļus Facebook, Twitter un Instagram vietnēs.