Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Operatora Ginta Bērziņa darbs Londonas kinoteātros

Redakcija
Redakcija

Septembrī un oktobrī Londonas kinoteātros demonstrē pilnmetrāžas spēlfilmu Divas sievietes TwoWomen, kuras ražošanā piedalījusies Jura Podnieka studija, tās galvenais operators ir Gints Bērziņš, bet vienā no galvenajām vīriešu lomām – ReifsFainss, kurš savu lomu ieskaņoja Rīgā un krievu valodā.

SpēlfilmaDivas sievietes(2014) pēc Ivana Turgeņeva lugas Mēnesis uz laukiem ir Krievijas, Francijas, Latvijas un Lielbritānijas kopražojums, režisore Vera Glagoļeva, lomās arī Anna Astrahanceva, Anna Levanova, Silvija Testū un citi. No Latvijas puses filmu producēja Jura Podnieka studija, producente Antra Cilinska.

Filmas producējošā studija no Krievijas ir HoroshoProduction, kas ar Latviju sadarbojās jau pie Jevgeņija Paškēviča spēlfilmasGolfa straume zem leduskalna(2012) un tur arī noskatīja kinooperatoru, vienu Latvijas pieredzējušākajiem profesionāļiem Gintu Bērziņu. Viņš par savu darbu pie šīs filmas bija nominēts Lielā Kristapa balvai kā viens no labākajiem spēlfilmu operatoriem, un viņa darbu šobrīd slavē arī Londonas avīžu kinokritiķi.

Filmu Divas sievietes Londonā sāk demonstrēt šodien, 13. septembrī, pirmais “jautājumu un atbilžu” seanss kinoteātrī PH GateNotinghilā, filma iekļauta arī vairāku citu Londonas kinoteātru repertuārā, bet 17. septembrī to sāk demonstrēt ārpus Londonas - Northemptonā, Vorvikā, Česterfīldā un citur.

Filmas treileris: