Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Jūlija sākumā ceturtais Dizaina filmu festivāls Kuldīgā

Redakcija
Redakcija

Jūlija sākumā ceturtais Dizaina filmu festivāls Kuldīgā
Publicitātes foto

8. un 9. jūlijā norisināsies Dizaina filmu festivāls Kuldīgā, kas iezīmēs noslēgumu divu nedēļu plašajai Starptautiskā glezniecības plenēra un mākslas simpozija programmai, kuras laikā Kuldīgā gaidāmi viesi no Francijas, Lielbritānijas, Ukrainas, Zviedrijas un Igaunijas. Šī gada grafiskā identitāte izstrādāta sadarbībā ar sietspiedes apdrukas zīmolu „Luste Edition”.

Dizaina filmu festivāls pievēršas ne tikai dizaina, bet arī citu mākslas jomu, pilsētvides un sociāliem jautājumiem. Filmu seansus kino izrādīšanas vietās iekštelpās un brīvdabā papildina tematiskas lekcijas, radošās darbnīcas un izstādes. Dizaina filmu festivāls Kuldīgā norisināsies ceturto gadu pēc kārtas, un tā programmā būs iekļauti darbi, kas veltīti kinoteātra plakātu glezniecībai Indijā, rokdarbu tradīcijām modes nozarē Francijā, slavenā žurnāla “New Yorker” karikatūru zīmēšanai un radošu iniciatīvu finansēšanas veidiem Savienotajās Valstīs, kā arī citiem dizaina un mākslas jomu piemēriem un tendencēm pasaulē.

Ikgadējā Dizaina filmu festivāla grafiskā identitāte arī šogad ir izstrādāt sadarbībā ar vietējiem māksliniekiem Latvijā – Katrīnu Sauškinu no sietspiedes apdrukas zīmola “Luste Edition”, kas pašlaik gatavo otro t-kreklu kolekciju “Walking Stories”, uz kuriem tiks drukāti atlasīti komiksu un karikatūru mākslinieku darbi.

Dizaina filmu festivāla programmai līdztekus notiks vairāki nozīmīgi ar kultūru un mākslu saistīti pasākumi Kuldīgā, kopējai programmai izvēršoties divu piesātinātu nedēļu garumā. Laikā no 27. jūnija līdz 9. jūlijam mākslinieki un mākslas studenti no Latvijas, Francijas un Zviedrijas tiksies Starptautiskajā glezniecības plenērā Kuldīgā, lai pilnveidotu tehniskās prasmes un meistarību mākslā, satiktu domubiedrus no Eiropas mākslas akadēmijām un darba laikā paveikto sagatavotu izstādei. Šogad glezniecības rezidenci vadīs mākslinieki Andris Eglītis no Latvijas, Džons Kornu (John Cornu) no Francijas, kā arī pasniedzēji no Malmes mākslas akadēmijas Zviedrijā. Plenēra izstādes atklāšana notiks Dizaina filmu festivāla otrās dienas vakarā, 9. jūlijā.

Tāpat 28. un 29. jūnijā norisināsies publiskais simpozijs “Māksla un nauda”, kurā par un ap mākslu un tās vērtību mākslas tirgus kontekstā rosinās domāt vairāki vieslektori no Latvijas un ārvalstīm. Seminārs būs atvērts ikvienam interesentam. Programmā iekļautie lektori: Deutsche Bank mākslas kolekcijas kurators Alistērs Hikss (Alistair Hicks, Lielbritānija), ukraiņu galerijas TSCEKH vadītājs Saša Sečelusčenko (Sasha Secheluscenko, Ukraina), interneta mākslas tirdzniecības platformas noar.eu radītāja Andra Orna (Andra Orn, Igaunija), kā arī Latvijas Laikmetīgās mākslas centra direktore Solvita Krese (Latvija).

Dizaina filmu festivāla programma tiks demonstrēta Kuldīgas Mākslinieku rezidences ierīkotajā kinozālē (ieejas maksa 1,50 Eur), bet brīvdabas seansi bez maksas norisināsies Pils parka kinoteātrī „Goldingen Knight Cinema”. Filmas būs skatāmas oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu un angļu valodās.

Festivālu rīko kinoteātris „Kino Bize” sadarbībā ar Kuldīgas Mākslinieku rezidenci, „Goldingen Knight Cinema”, Kuldīgas novada muzeju un Latvijas Mākslas akadēmiju. Atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un Kuldīgas novada pašvaldība.

Dizaina filmu festivāla jaunumiem un precīzākai programmai sekojiet Dizaina filmu festivāla Facebook lapā un kinoteātra „Kino Bize” mājas lapā: www.kinobize.lv

Piektdien, 08.07.
19.00 - Oriģinālā kopija / Original Copy (2015), Kuldīgas Mākslinieku rezidence
21.00 - Ar mīlestību radīti rokdarbi Francijā / Hand Made with Love in France (2014), Kuldīgas Mākslinieku rezidence
23.00 - No stacijas uz staciju / Station to Station (2015), brīvdabas k/t Goldingen Knight Cinema

Sestdien, 09.07.
14.00 - Viltotājs / Art & Craft (2014), Kuldīgas Mākslinieku rezidence
16.00 - Gandrīz ļoti nopietni / Very Semi-Serious (2015), Kuldīgas Mākslinieku rezidence
18.00 - Starptautiskā glezniecības plenēra izstādes atklāšana, Kuldīgas Mākslinieku rezidence
23.00 - Kapitāls C: finansēšanas revolūcija / Capital C (2015), brīvdabas k/t Goldingen Knight Cinema