Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Video: Jaunās filmas “Mērijas ceļojums” aizkadrā

Redakcija
Redakcija
Pirmizrādi Latvijas kinoteātros piedzīvojusi dokumentālā filma "Mērijas ceļojums". LMT Viedtelevīzija piedāvā video intervijas ar filmas režisori Kristīni Želvi, aktrisēm Daigu Kažociņu un Marīnu Janaus, Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja pārstāvi Anitu Gailišu, un komponistu Juri Vaivodu, ielūkojoties arī unikālos filmas tapšanas aizkadros.

Režisores Kristīnes Želves iedvesma veidot filmu “Mērijas ceļojums” aizsākās ar interesi par Mērijas Grīnbergas pašaizliedzīgo cīņu par Latvijas mākslas un kultūras eksponātu saglabāšanu vācu un padomju okupācijas laikā. Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā (RVKM) iepazītie viņas mātes, Mērijas Grīnbergas vecākās dienasgrāmatu ieraksti par dzimtas dzīvi un mūsu valsts vēsturi atklāja spilgtu stāstu par unikālu un inteliģentu personību. Tas ir stāsts par viena cilvēka izvēles spēku, kas ir pelnījis būt iemūžināts kinolentē. Dokumentālā filma “Mērijas ceļojums” ir stāsts par jaunu sievieti, neparastu un spēcīgu personu Mēriju Grīnbergu, kas Otrā pasaules kara laikā izglāba lielu daļu Latvijas muzeju kolekciju. Pats Mērijas ceļojums līdz šim bija noslēpums un mīkla, kas nu tiek atrisināta filmā.

Dokumentālās filmas “Mērijas ceļojums” video stāsts skatāms arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā. Skatītāji aicināti dalīties ar savām pārdomām Twitter diskusijās, lietojot tēmturi #LMTstraume.
Vērtējums: