Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Miris arī Latvijā populārais leģendārais krievu aktieris Oļegs Tabakovs

Redakcija
Redakcija

2018. gada 12. martā Maskavā 82 gadu vecumā miris slavenais Padomju Savienības un Krievijas nopelniem bagātais skatuves mākslinieks, teātra un kino aktieris, daudzu teātru režisors Oļegs Tabakovs.

Latvijas skatītājiem Tabakovs vislabāk pazīstams pēc savām daudzajām kino lomām - filmās 'Setiņpadsmit pavasara mirkļi", "Karš un miers", "Dartanjans un trīs musketieri", "Oblomovs" un daudzās citās.Viņa balsi skatītāji atpazīst arī kā slaveno kaķi Matroskinu no multfilmas "Prostokvašino". Kopumā Tabakovs filmējies vairāk nekā 120 kinofilmās.


Oļegs Tabakovs (1935–2018) ir viens no pazīstamākajiem Krievijas aktieriem. Viens no teātra "Sovremeņņik" dibinātājiem. 80. gadu sākumā sācis strādāt Maskavas Dailes teātrī, no 2000. līdz 2018. gadam bijis šī teātra mākslinieciskais vadītājs. Paralēli vadījis arī savu teātri, sauktu arī par "Tabakerku"