Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Lielā Kristapa noslēguma ceremonija 13. novembrī kinoteātrī Splendid Palace un LTV tiešraidē

Redakcija
Redakcija

Nacionālā kino balva Lielais Kristaps ir nozīmīgākais Latvijas filmu nozares pasākums, kas šogad svin 40. gadus kopš tā dibināšanas. Lielā Kristapa svinīgā balvu pasniegšanas ceremonija notiks pirmdien, 13. novembrī plkst. 19:30 kinoteātrī Splendid Palace. Ceremonijas tiešraide būs skatāma Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio vienotajā ziņu portālā LSM.LV plkst. 19:30, bet atliktā tiešraide - LTV1 plkst. 22:00.

Kā vēsta leģendas, Lielais Kristaps bijis varens stiprinieks un Daugavas pārcēlājs. Ūdens tēma būs klātesoša arī Lielā Kristapa ceremonijā, kuru vadīs vairākkārtējs Spēlmaņu nakts laureāts, aktieris Egons Dombrovskis. Viņam palīdzēs Zemūdens dzīļu komanda — aktieri Ance Strazda, Klāvs Mellis un Jānis Kronis. Savukārt sadzirdēt Latvijas kino straumes ceremonijā ļaus grupa EZERI - Miķelis Putniņš, Krišjānis Bremšs un Kristians Priekulis. Ceremonijas režisors būs Mārtiņš Ķibers, bet scenogrāfijas autore – pazīstamā māksliniece Anna Heinrihsone.

Šoreiz Lielā Kristapa moto ir IZRĀDĀS. Lielā Kristapa filmu programma ļauj izrādīties gada labākajām filmām, taču izrādās arī, ka Latvijas kinovēsturē ir daudz neieraudzītu vērtību. Tāpēc šogad – līdztekus savam galvenajam, rūpīgi profesionālajam iepriekšējā gada veikuma sijāšanas darbam – Lielais Kristaps aicinās atskatīties uz Latvijas kino raksturīgām zemūdens strāvām un celt no aizmirstības dzelmes tos dārgumus, bez kā šodienas kino nebūtu iedomājams. Latvijas kino dārgumu saredzēšanā un izcelšanā, gatavojot ceremoniju palīdzējuši arī kino zinātnieki Inga Pērkone, Kristīne Matīsa, Jānis Putniņš un Ieva Viese-Vigula, bet unikālu vizuālo materiālu nodrošinās Latvijas Nacionālā arhīva Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīvs.

Biļetes uz nacionālās kino balvas Lielais Kristaps svinīgo noslēguma ceremoniju var iegādāties kinoteātra Splendid Palace kasē: Splendid Palace