Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Starptautiskais jaunā teātra festivāls “Homo Novus” noslēguma dienā aicina uz lekciju, darbnīcu un sarunu programmu “ Iztēlojies 2020!”

Redakcija
Redakcija

Šo sestdien 12. novembrī Kaņepes kultūras centrā Skolas ielā 15 ar plašu lekciju, darbnīcu un sarunu programmu „Iztēlojies 2020!” noslēgsies Starptautiskā jaunā teātra festivāla “Homo Novus” rudens izrāžu cikls, kurā būtisks elements ir bijusi skatītāju līdzdalība un sadarbība.

Mēs esam nonākuši kritiskā punktā, kad kļūst aizvien grūtāk izlikties, ka dabas resursu izsīkšana, klimata pārmaiņas, vietējā un globālā nevienlīdzība, uzskatu radikalizēšanās un šo procesu sekas uz mums neattiecas. Jautājums jau sen vairs nav, vai pārmaiņas ir nepieciešamas un vai tās notiks? Jautājums ir, kā tās notiks? Visas sestdienas programmas garumā no plkst. 15.00 līdz 22.00 mēs piedāvāsim sarunāties nevis par to, kādā pasaulē mēs dzīvojam šobrīd, bet gan par to, kādā pasaulē mēs gribētu dzīvot nākotnē un kā mēs varam to ietekmēt.

Programmu „Iztēlojies 2020!” atklāsim ar Avi Lūisa un Naomi Kleinas filmu “Tas maina visu” (It Changes Everything) un turpināsim ar lekcijām, sarunām, paneļdiskusijām un darbnīcām. Programma ir tapusi sadarbībā ar starptautiskajām aktīvistu un mākslinieku organizācijām Cape Farewell un Agents of Alternatives, kuras dalīsies ar savu pieredzi un praktiskām zināšanām par jauniem modeļiem dzīvošanai un saimniekošanai labākā pasaulē, stāstīs par starpdisciplinārām mākslas aktivitātēm un to lomu klimata pārmaiņu ietekmēšanā, pārtikas industriju, the Commons un citām mūsdienās tik ļoti aktuālām tēmām. Savukārt pasaules kafejnīcā ikvienam apmeklētājam būs pašam iespēja modelēt jaunas nākotnes scenārijus.

Cape Farewell ir vides mākslas organizācija, kas sadarbojas ar māksliniekiem, zinātniekiem un teorētiķiem, lai ar kultūras un mākslas starpniecību reaģētu uz dažādiem ar vides izmaiņām saistītiem jautājumiem. Organizācija ir atbalstījusi vairāk nekā 400 mākslinieku jaundarbus par klimata pārmaiņu tēmu un vadījusi vērienīgus pasākumus, sākot ar 2001. gadā rīkotajām mākslinieku un zinātnieku ekspedīcijām uz Arktiku līdz apjomīgajam mākslas un kultūras festivālam ArtCop21, kas notika vienlaikus ar ANO klimata konferenci Parīzē pērnā gada nogalē. Savukārt Agents of Alternatives ir starptautisks pētnieku, mākslinieku un aktīvistu kolektīvs, kas ar praktisku pētījumu un nodarbību palīdzību tiecas atbalstīt pozitīvas pārmaiņas sabiedrībā, veidojot saskarsmes punktus starp dažādām iniciativām un rosinot meklēt jaunus scenārijus ilgtspējīgas ekonomikas un sabiedrības nodrošināšanai.

Ieeja pasākumā visas dienas garumā bez maksas.