Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


No ieceres līdz filmēšanas laukumam: lekcija un „Baltic Film Talent Lab” seminārs

Redakcija
Redakcija

Šī gada 19.oktobrī Rīgas Starptautiskā kino festivāla ietvaros no plkst. 10:00 līdz 11:30 Zirgu pastā (Dzirnavu iela 46, Rīga) norisināsies atvērtā lekcija un diskusija „Darbs ar aktieri filmēšanas laukumā”, kuru vadīs aktrise un aktiermākslas pasniedzēja Šarlote Munka (Charlotte Munck, Dānija). Lekcijai sekos diskusija, kurā aicinām piedalīties visus interesentus.

Kas notiek tad, kad filma no ieceres un scenārija pārtop par komandas darbu filmēšanas laukumā? Kāda ir režisora/scenārista/aktiera atbildība: mākslinieciskā, stilistiskā, tehniskā, ētiskā, politiskā? Kā filmēšanas laukumā apvienot autora un aktiera ieceri, vīziju, interpretāciju? Kā komunicēt filmēšanas laukumā un pēc iespējas efektīvāk izmantot šo platformu, ko piedāvā kino industrija?

Šarlote Munka ir kino, TV un teātra aktrise, kura vairākus gadus konsultē scenāristus un režisorus par scenārijiem, pasniedz aktiermākslas meistarklases Dānijā un citur Eiropā. Pašlaik Šarlote veido televīzijas seriālu, teātra monologu, sadarbojas ar teātra grupu FELT un šoruden gatavojas iestudēt drāmu – pilnīgu improvizāciju – Kopenhāgenas „Teater Grob”.

Lekcija norisinās „Baltic Film Talent Lab” semināra ietvaros, kas no 18. līdz 22. oktobrim Rīgā pulcēs astoņus jaunos, talantīgos režisorus un astoņus aktierus no Baltijas valstīm. „Baltic Film Talent Lab” ir platforma kino skolu studentiem un absolventiem, kas teorijā un praksē pievēršas jautājumiem, ar kuriem topošie kino nozares profesionāļi sastopas studiju laikā. Šogad piecu dienu seminārs ir veltīts režisora darbam ar aktieri filmēšanas laukumā. Kopā ar Šarloti Munku meistarklases vadīs kinorežisors, LKA profesors Pēteris Krilovs, praktiskos uzdevumus dalībniekiem palīdzēs veikt Latvijas kino industrijas profesionāļu komanda.

Tāpat, turpinot skatītāju iepazīstināt ar jaunāko Baltijas valstu īsfilmu žanra attīstībā, Rīgas Starptautiskā kino festivāla ietvaros 20. un 21. oktobrī kinoteātrī „Kino Bize” norisinās Baltijas Studentu filmu konkurss un seminārs darbu analīzei. Konkursa programmas atlases laikā tika izskatīti visi studiju darbi, kas tapuši 2015. un 2016. gada laikā Baltijas Filmu, mediju, mākslas un komunikāciju skolā, Latvijas Kultūras akadēmijā un Lietuvas Teātra un Mūzikas akadēmijā, kā arī pieteikumi konkursam no citām Baltijas audiovizuālās specialitātes mācību iestādēm. Kopumā tika atlasīti četri studentu darbi no Latvijas, divi no Igaunijas un divi no Lietuvas. Visi šo darbu autori oktobrī Latvijā piedalīsies publiskās studentu darbu analīzes sesijās, kurās seši eksperti katrs sniegs savu komentāru par jaunajiem talantiem. Konkursa starptautisko žūriju pārstāv Renārs Vimba (režisors, Latvija), Roberts Vinovskis (producents, Latvija), Šarlote Munka (aktrise, Dānija), Anna Purkrabkova (Karlovi Varu kinofestivāls, „Future Frames” programmas koordinatore, Čehija), Jinga Hāse („Nordisk Panorama” tirgus menedžere, Dānija) un Marija Razgute (Lietuvas īsfilmu izplatīšanas aģentūra, Lietuva).

Baltijas Studentu konkursa balvu fondu atbalsta „BBRental” – filmēšanas tehnikas noma un „Short Riga” – filmu festivālu stratēģijas plānošana. „Baltic Film Talent Lab” seminārs tapis ar Latvijas Kultūras akadēmijas, RISEBA, Lietuvas Mūzikas un Teātra akadēmijas, kā arī Baltijas filmu, mediju, mākslas un komunikācijas skolas atbalstu.

PROGRAMMA:
19.10.2016. 10:00-11:30 No ieceres līdz filmēšanas laukumam / Zirgu Pasts / Atvērtā lekcija
20.10.2016. 12:00-16:00 Baltijas Studentu konkurss I un seminārs darbu analīzei
21.10.2016. 10:00 - 14:00 Baltijas Studentu konkurss II un seminārs darbu analīzei
22.10.2016. 10:00-14:00 BFTL darbu skates
Pilna BFTL semināra programma atrodama mājas lapa: bftl.rigaiff.lv

Šogad Rīgas Starptautiskais kino festivāls notiks no 13.līdz 23. oktobrim, trijos kinoteātros – „Splendid Palace”, „K Suns” un „Kino Bize” – demonstrējot apmēram 100 filmu. No 27.septembra iespējams iegādāties biļetes uz Riga IFF seansiem – tās iespējams iegādāties gan festivāla mājaslapā RIGA IFF 2016, gan „Biļešu servisa” kasēs un interneta mājaslapā.

Visplašākā informācija par festivāla filmām atrodama RIGA IFF 2016 Rīgas Starptautiskais kino festivāls top ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Rīgas Domes atbalstu.