Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Lielais Kristaps piedāvā svētku programmu nedēļas nogalei

Redakcija
Redakcija

Nacionālā kino balva “Lielais Kristaps” nedēļas nogalē 10. un 11. novembrī, Lāčplēša dienā, aicina visus kino mīļotājus uz izcilu Latvijas filmu izlasi, no kurām daudzas tapušas Latvijas simtgades programmas ietvaros un vēsta par mūsu nacionālajai identitātei būtiskām tēmām, kā arī piedalīties radošajās darbnīcās, tikties ar filmu autoriem un noskatīties vairākas pirmizrādes.

Ģimenēm veltīta Lielā Kristapa programma gaidīs skatītājus gan 10., gan 11. novembrī.
10. novembrī plkst. 10.00 aicinām uz skaņu radošo darbnīcu ar ritma meistaru Nilu Īli, kopā muzicējot atraisīt radošo fantāziju, uzdrošināšanos, uzticēšanos, ieklausīšanās prasmi, prieku un pozitīvas emocijas. Savukārt 11. novembra plkst. 10.00 radošajā darbnīcā bērni aicināti piedzīvot rītu kopā ar “Brain Games” galda spēlēm, iemēģinot savas prasmes un veiklību dažādās iztēli rosinošās spēlēs - pingvīnu slidināšanā un zivju ķeršanā vienā no populārākajām galda spēlēm bērniem ICE COOL, kā arī būvējot pilsētas un stāstot pasaku stāstus. Mazie skatītāji kopā ar vecākiem, vecvecākiem vai draugiem divos rīta seansos varēs noskatīties arī filmas “Paradīze 89”, “Bille” un “Turpinājums”.

10. novembrī visas dienas garumā aicinām skatīties Nacionālajai kino balvai “Lielais Kristaps” nominētās filmas - vēsturisko piedzīvojumu filmu “Baltu ciltis. Eiropas pēdējie pagāni”, tikko uz ekrāniem iznākušo Dāvja Sīmaņa filmu “Tēvs nakts” - stāstu par rīdzinieka Žaņa Lipkes cilvēcīgo un drosmīgo rīcību Otrā pasaules kara laikā. Tāpat arī lietuviešu režisores starptautisku atzinību guvšo filmu “Elpa marmorā” - sociālkritisku stāstu par mūsdienu sabiedrības vērtībām, par vientulību un ģimenes un bērna attiecību modeli, kā arī citas filmas.

11. novembrī, Lāčplēša dienā, aicinām apmeklēt Ludmilas Ikeres dokumentālās filmas “100 gadi esības vējos” pirmizrādi par 16 Latvijas vienaudžiem, viņu skarbo pieredzi 100 un vairāk dzīves gadu laikā, spēju pārvarēt grūtības, viņu atmiņu stāstiem, skatu uz šodienu un vēlējumiem Latvijas nākotnei. Tāpat varēs noskatīties arī sešas “Latvijas koda” filmas, tostarp Armanda Zača filmu “Terapija” par 30 gadus jauna vīrieša centieniem ieviest savā dzīvē radikālas pārmaiņas, Toma Upīša “Sencis” – veltījumu visiem bērniem, kas auguši bez viena no vecākiem, Lienes Laviņas-Kalnaellas “Dabas liegums – Zilaiskalns” par sabiedrības zinātkāres un kultūrvēstures mijiedarbību un citas. Ārpuskonkursa pirmizrādi piedzīvos filma “Spertāla Kapričo” – vēstījums par Arvīda Spertāla (1897-1961) dzīvi, devumu Latvijas kultūrā, augstajiem ideāliem mākslā, teātrī, kā arī vēsturiskajiem notikumiem, kas ietekmēja viņa dzīvi. Dienas noslēgumā plkst. 16.00 aicinām uz Rīgas dokumentālā kino skolas retrospekciju ar pazīstamā kino kritiķa un teorētiķa, Lielā Kristapa Mūža balvas laureāta, Ābrama Kleckina komentāru un diskusiju.

Uz visiem Lielā Kristapa filmu seansiem un pasākumiem biļetes pieejamas kinoteātra Splendid Palace kasēs. Īpašiem kino cienītājiem piedāvājam atlaides - pērkot 3 un vairāk biļetes, dažādās cenu kategorijās tās būs iespējams iegādāties lētāk. Tāpat kā ik gadus, atlaides būs pieejamas gan skolēniem, gan studentiem, gan senioriem, gan arī ģimenēm. Rīgas dokumentālā kino skolas retrospekcija 11. novembrī ir bez makas.

Nacionālo kino balvu Lielais Kristaps rīko biedrība Latvijas Kinematogrāfistu savienība sadarbībā ar Nacionālo kino centru un LR Kultūras ministriju, atbalsta Rīgas dome. Sadarbības partneri – Rīgas nami, Hotel Bergs, Rūmenes muiža, Domenikss, Prestige Cuvee, Pure Chocholate, Entresol, Valmiermuiža.