Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Festivāla “Baltijas pērle” īpašais notikums : “Mīla un draudzība”

Redakcija
Redakcija

Visgaidītākā filma ar daudzsološo nosaukumu “Mīla un draudzība” ir noslēdzošais akords festivāla programmā.

Aizķērusies garajā un līkumotajā izplatīšanas tiesisko jautājumu risināšanas ceļā, viena no festivāla favorītēm nu ir ieņēmusi savu vietu, kļūdama par dārgu pērli 23 filmu kronī.

Jaunā kulta režisora Vita Stilmena filma, kas iekarojusi skatītāju prātus un sirdis Sandensas kinofestivālā, guvusi brīnišķīgas atsauksmes un vērtējumus, pretendējot uz gada labākās kino ekranizācijas titulu.

Vecā labā Anglija, kurā lēdijas un džentelmeņi nesteidzīgā britu manierīgumā dzer tēju, izsmalcinātos tērpos pastaigājas pa pļaviņām vai aizrautīgi un asprātīgi sarunājas viesistabās.

Spožais laikmets, kurā greznas dāmas nekautri un ciniski izkārto savu privāto dzīvi un “pārcilvēciski pievilcīgus vīriešus”, kas savā dzīvespriecīgajā idiotismā liek visiem apkārtējiem teju apjukt no sajūsmas.

Drosmīgi smeļoties stāstos no agrīnajiem Džeinas Ostinas romāniem, režisors ir izveidojis intriģējošu vēstījumu, kurā ironija draudzīgi mijas ar maigumu, bet parodija sadzīvo ar godbijību.

Filmas burvīgums ir šajā mīlestības, zobgalības, pietātes un nebēdnīguma savijumā, tāpēc to var ieteikt gan angļu klasikas ekranizāciju cienītājiem, gan tiem, kas parasti tādas kostīmfilmas neieredz ne acu galā.

Džeina Ostina vēl nekad nav bijusi tik aktuāla un vienlaikus dzirksteļojoši smieklīga.

“Mīla un draudzība” ir pēc mūsdienu mērauklas neparasta asa sižeta melodrāma ar komēdijas pieskārieniem, kas aizrauj skatītāju jau no pirmajiem kadriem.

Mīla un draudzība
Love & Friendship

Īrija, Nīderlande, Francija, ASV, Lielbritānija, 2016, 92 min

Režisors: Vits Stilmens

Lomās: Keita Bekinseila, Hloja Seviņjī, Stīvens Frajs, Toms Benets, Morfida Klārka, Emma Grīnvela, Ksavjērs Samuels, Džastins Edvardss, Dženna Mureja

Apburoša atraitne ir nonākusi izmisuma pilnā stāvoklī, jo palikusi bez iztikas līdzekļiem. Viņa pieņem vienīgo pareizo lēmumu šādā situācijā – ar skubu tikt pie vīra. Intrigante un valdzinātāja allaž dabū to, ko gribējusi, jo apveltīta ar velnišķu spēju redzēt cauri vīriešiem.

Tenku un baumu virmojums par viņas apšaubāmo reputāciju un “bīstamajiem sakariem” vijas līdz pat Londonai. Un nu viņa kopā ar savu konsultantu intīmajos jautājumos izstrādā stratēģisku plānu, kas var pilnībā pārvērst apkārtējo dzīves.

Vai prāts spēj pavēlēt sirdīm? Vai sirds spēj noturēties pretī, ja apstākļi tik grodi izslīpēti?

Filmas vienīgais seanss notiks 24. septembrī kinoteātrī “Splendid Palace”.