Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Kinogalerijas "K-Suns" repertuārs no 12. līdz 18. augustam

Redakcija
Redakcija

AUGUSTS AR WOODY
26. augustā uz Latvijas kinoekrāniem iznāks jaunā Vudija Alena filma SMALKAS APRINDAS /Cafe Society/.
Piedāvājam augusta mēnesi pavadīt kopa ar Woody iepriekšējo gadu labākajiem darbiem.

12. un 15.; 16.; 17.; 18. augusts plkst. 17.00
VIKIJA KRISTĪNA BARSELONA
VICKY CRISTINA BARCELONA

REŽISORS: WOODY ALLEN
LOMĀS: Rebecca Hall, Scarlett Johansson, Javier Bardem

Divas amerikāņu draudzenes Vikija un Kristīna pavada dēkainas vasaras brīvdienas Spānijā. Meitenēm ir kardināli atšķirīgi uzskati par seksu un laulību. Viņas satiek karstasinīgu spāņu mākslinieku, kurš uzaicina abas pavadīt kopīgu nedēļas nogali. Situācija kļūst sarežģīta, kad pie apvāršņa uzrodas arī mākslinieka bijusī sieva...
Romantiskā komēdija par amerikāņu meiteņu vasaras dēkām Spānijā izpelnījās kritiķu atzinību savulaik Kannu kinofestivālā.
Filma angļu un spāņu valodās ar subtitriem latviešu valodā.

12. un 15.; 16.; 17.; 18. augusts plkst. 18.40
ĢĒNIJI
Genius

REŽISORS: Michael Grandage
LOMĀS: Colin Firth, Jude Law, Nicole Kidman, Guy Pearce, Laura Linney

Šovasar ir iespēja noskatīties šādu filmu “Ģēnijs” – par talantīgo visā pasaulē pazīstamo grāmatu redaktoru Maksvelu Pērkinsu (Kolins Fērts), rakstnieka E. Hemingveja un F. S. Ficdžeralda talanta atklājēju un otra filmas galvenā varoņa Tomasa Vulfa (Džūda Lovs) pirmo divu romānu izdevēju.
Kolins Fērts un Džūda Lovs atklāj varoņu drāmu – radošai personībai ir grūti lolot talantu, nekaitējot personiskajai dzīvei. Rakstnieka mīļākā un mecenāte Alīna Bernsteina (Nikola Kidmena) nevēlas ar to samierināties, viņas mīlestība pret Tomasu ir kaislīga un privātīpašnieciska. Pērkinss un Vulfs ne tikai pilnveido grāmatu, nezinādami ne rīta, ne vakara, bet arī izjūt savu dīvaino attiecību spriedzi un intelektuālu baudu saskarsmē viens ar otru. Kā tēvs un dēls, kā meistars un māceklis viņi vārdu pa vārdam tuvojas daiļdarba būtībai, tam, ko lasītāji gaida. “Kā tu pirmoreiz iemīlējies? Ko tu izjuti?”
Toms Vulfs ierodas Ņujorkas izdevniecībā "Scribner", lai piedāvātu savas grāmatas manuskriptu pazīstamajam un talantīgajam redaktoram Maksam Pērkinsam. Neatlaidīgais, darbīgais jaunu talantu atklājējs M. Pērkinss ir pazīstams visā Amerikā – viņš cēlis gaismā E. Hemingveja un F. S. Ficdžeralda darbus. Pieticīgā, puritāniskā Pērkinsa un atklātā, spilgtā, pļāpīgā brīnumbērna Vulfa profesionālais duets pārtop atšķirīga temperamenta personību sadarbībā un nešķiramā "tēva un dēla" draudzībā.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

AUGUSTS AR WOODY
26. augustā uz Latvijas kinoekrāniem iznāks jaunā Vudija Alena filma SMALKAS APRINDAS /Cafe Society/.
Piedāvājam augusta mēnesi pavadīt kopa ar Woody iepriekšējo gadu labākajiem darbiem.

12. un 15.; 16.; 17.; 18. augusts plkst. 20.40
TU SATIKSI SLAIDU, NEPAZĪSTAMU TUMŠMATI
You Will Meet a Tall Dark Stranger

REŽISORS: WOODY ALLEN
LOMĀS: Antony Hopkins, Naomi Watts, Josh Brolin, Gemma Jones, Antonio Banderas

Vudija Allena komēdijas TU SATIKSI SLAIDU, NEPAZĪSTAMU TUMŠMATI centrā ir divi laulāti pāri – Alfijs un Helēna un viņu meita Sallija ar vīru Roju, – kuru kaislības, ambīcijas un vēlmes liek iekulties ķibelēs un zaudēt prātu...
Alfijs pamet Helēnu, cerībā atgūt zudušo jaunību ar jaunu mīļāko, Helēna uzticas zīlnieces padomiem. Sallija, būdama nelaimīga savā laulībā, uzsāk dēku ar glīto mākslas galerijas īpašnieku un savu bosu Gregu. Savukārt viņas vīrs rakstnieks Rojs kļūst kā apmāts pēc noslēpumainās kaimiņienes...
Filma TU SATIKSI SLAIDU, NEPAZĪSTAMU TUMŠMATI iekļauta ACME Film kolekcijā SMART. Tā ir īpašu filmu kolekcija gudram skatītājam, kurā iekļautas izcilas filmas - vizuāli, intelektuāli un emocionāli uzrunājoši mākslas darbi. Tas ir kino acīm, prātam un sirdij.
Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Rīgas svētki kinoteātrī Ksuns

13. augusts
Rīga kustīgajās bildēs

11:00 Animācijas seanss. Latvijas animācijas klasiķa Arnolda Burova leļļu filmas
Kikerigū (1966, Arnolds Burovs, 9’)
Puķu Ansis (1968, Arnolds Burovs, 10’)
Dullais Dauka (1968, Arnolds Burovs, 10’)
Pasaka par vērdiņu (1969, Arnolds Burovs, 17’)
Bums un Piramidons (1969, Arnolds Burovs, 9’)
Si-Si-Dra (1977, Arnolds Burovs, 9’)
Vanadziņš (1978, Arnolds Burovs, 15’)

12:30 Dokumentālās filmas par Rīgu
Rīgai 750 gadi (1951, Hermanis Šuļatins, 11’)
Baltie zvani (1961, Ivars Kraulītis, 24’)
Mana Rīga (1960, Aloizs Brenčs, 22’)
Rīga (1978, Imants Brils, 10’)
Jaunā Rīga (1985, Romualds Pipars, 21’, krāsaina)
99 m no Romas līdz Forumam (1992, Romualds Pipars, 20’ – ielas posms no viesnīcas Roma līdz izklaides kompleksam Forums)

Ivara Selecka dokfilmu triloģija
15.00 Šķērsiela (1988, 93’)
16.40 Jaunie laiki Šķērsielā (1999, 85’)
18.10 Kapitālisms Šķērsielā (2013, 103’)

20:00 Spēlfilmas seanss
Šķēps un roze (1959, Leonīds Leimanis, 88’)

14. augusts
Rīgas Starptautiskā filmu festivāla 2ANNAS rīkotāji “ Virtuālā studija URGA” piedāvā izpētīt kino un skaņas attiecības.

Lai skan kino
11.00 radošās “Fantadroms” multfilmas ieskaņošanas darbnīcas
12.30 studijas “Dauka” animācijas filmu izlase
13.30 radošās “Fantadroms” multfilmas ieskaņošanas darbnīca
15.00 2ANNAS animācijas un īsfilmu seansu
Radošo skaņas darbnīcu ietvaros, bērni piedalīsies latviešu multfilmu sērijas “Fantadroms” skaņu celiņu ierakstā, par palīgu ņemot dažādus tradicionālus un ne tik tradicionālus skaņu radošus priekšmetus un instrumentus.
18.00 un 20.00 Bastera Kītona komēdijas “Ģenerālis” kino koncerti
Kino pirmsākumos, kad skaņas ieraksta iespējas nebija attīstītas, mēmās filmas kinoteātros papildināja dzīvās mūzikas pavadījums, pastiprinot uz ekrāna notiekošās darbības un sajūtas. Rīgas Svētku noslēgumā, restaurējot šo skaisto kino tradīciju, plkst. 18:00 un 20:00 tiks piedāvāti mēmā kino kulta klasikas Bastera Kītona komēdijas “Ģenerālis” kinokoncerti dzīvās mūzikas pavadībā ar Latvijā speciāli šai filmai komponētu skaņu celiņu.
Filma stāsta par inženieri, kura atbildībā esošo lokomotīvi "Ģenerālis", Amerikas pilsoņu kara laikā, nozog pretinieku armija, un viņa neatlaidīgajiem pūliņiem to atgūt. Filma, kas iznāca neilgi pirms skaņu kino parādīšanās, sākotnēji neguva panākumus, tomēr mūsdienās tiek uzskatīta par vienu no visu laiku labākajām filmām un Amerikas Kinoinstitūts to ierindo 18. vietā visu laiku labāko amerikāņu filmu sarakstā. Aina, kurā
vilciens nogāžas no sliedēm, saskaņā ar mūsdienu avotiem, izmaksājusi 42 tūkstošus ASV dolāru, tādējādi tā ir dārgākā aina mēmā kino ēras laikā.
IEEJA BEZ MAKSAS