Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Filma “Modris” pieejama skatītājiem ASV

Redakcija
Redakcija

Filma “Modris” pieejama skatītājiem ASV
Rešisors Juris Kursietis un aktieris Kristers Pikša

Ar režisora Jura Kursieša filmu “Modris” atklāta Ņujorkā bāzēta kino žurnāla “Filmatique” straumēšanas platforma filmatique.com

Šī vietne specializējas art-house kino un festivālos izrādītu filmu demonstrēšanā. Līdz ar “Modri” pirmajos trīs mēnešos Filmatique varēs noskatīties arī Kannās izrādīto kanādiešu režisora Ksavjēra Dolana trešo filmu Joprojām Lorenss / Laurence Anyway (2012), Kannu Zelta Palmas zara laureātes, meksikāņu režisores Amatas Eskalantes filmu, kopā septiņus jaunu un daudzsološu pasaules režisoru darbus.
Zīmīgi, ka pirmo nedēļu Modris būs vienīgā filma, ko kino gardēžiem piedāvās Filmatique; vēlāk vietnes lietotājiem katru nedēļu tiks piedāvāta jauna filma.

ASV skatītāji filmu Modris turpmākajos trīs mēnešos var noskatīties bez maksas, vēlāk vietne filmu straumēšanu piedāvās par abonentmaksu 10 dolāri mēnesī.

Filmatique publicēta arī intervija ar filmas Modris režisoru Juri Kursieti, kurā viņš atklāj, kā pēc patiesiem notikumiem tapa filmas scenārijs, stāsta par atsauci uz Martina Skorsēzes debijas filmu Who’s That Knocking at My Door (1967) un par darbu pie savas otrās pilnmetrāžas filmas Oļegs, kuras filmēšana sāksies nākamgad.
filmatique.com

Filma Modris vēsta par pusaudzi, kuru par sīku zādzību māte nodod policijai. Sākotnējais pāraudzināšanas mēģinājums Modrim nenāk par labu, un tiesa ar tās noteikumiem viņam nedod atlaides. Kamēr pasliktinās attiecības arī ar apkārtējiem draugiem un draudzeni Lindu, Modris nolemj uzmeklēt savu nezināmo tēvu.

Filma Modris saņēmusi Nacionālā filmu festivāla Lielais Kristaps balvu kā labākā debija, nominēta Grieķijas nacionālajai kino balvai un ieguvusi vēl vairākas balvas starptautiskos festivālos; 2015. gadā Jura Kursieša filmu Modris ekspertu komisija izvirzīja kā Latvijas pieteikumu ASV Kinoakadēmijas sacensībā par Oskara balvu kategorijā Labākā ārzemju filma. Šos sasniegumus filmas reklāmas materiālos piemin arī vietne Filmatique.