Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Līdz plašākam skatītāju lokam beidzot nonāk latviešu dēkaiņa dokumentālais stāsts “Neiespējamais ir iespējams”

Redakcija
Redakcija

Režisora Arņa Aspera dokumentālā filma “A to B rollerski” jeb “Neiespējamais ir iespējams” jau no šodienas ir pieejama skatītājiem visā Latvijā – filmu, seriālu un tiešraižu lietotnē Shortcut. Šis ir stāsts par latviešu sportistu, dēkaini un piedzīvojumu meklētāju – Raimondu Dombrovski. 1988. gadā viņš veica aizraujošu ceļojumu – 4200 jūdzes jeb vairāk nekā 6700 kilometrus ar rollerslēpēm, 90 dienās šķērsojot Amerikas kontinentu no Kanādas līdz Meksikai. 25 gadus vēlāk viņš ceļā dodas atkārtoti, filmā atspoguļojot abus šos stāstus.

1979. gadā, būdams 17 gadus vecs, Raimonds Dombrovskis kopā ar vecākiem emigrēja no Padomju Latvijas uz Ameriku, kur kļuva par septiņkārtēju ASV čempionu biatlonā. Kad 1988. gadā viņam veselības problēmu dēļ nācās atteikties no sapņa piedalīties Ziemas Olimpiskajās spēlēs Kalgari (Kanāda), Raimonda dzīvē pienāca lielu pārdomu brīdis. Lai saprastu, kā dzīvot tālāk, viņš nolemj doties ceļojumā no Arktikas (Inuvik) līdz pat Meksikai (Baja) ar rollerslēpēm. Pirms Raimonda Dombrovska neviens neko tādu nebija paveicis un neviens šo ceļa posmu šādā veidā nav veicis joprojām.

“”Neiespējamais ir iespējams” ir iedvesmojošs stāsts par jaunu vīrieti, kurš dodas ļoti garā un sarežģītā piedzīvojumā, lai atrastu sevi. Viņš ir zinātkārs, neatlaidīgs un ar ambicioziem sapņiem - šis ir piedzīvojums, kas iedvesmos daudzus. Raimonds ietekmēja manu ceļu kā režisoram un, savā ziņā, filma ir arī mans stāsts,” stāsta filmas režisors Arnis Aspers.

Veidojot filmu, izmantoti video materiāli no piedzīvojuma 1988. gadā, kā arī toreizējais maršruts apskatīts ar mūsdienu acīm – pēc vairāk nekā 25 gadiem, Raimonds vēlreiz ar rollerslēpēm dodas ceļojumā pāri Ziemeļamerikai. Ceļojuma laikā viņš atceras braucienu 1988. gadā, apmeklējot tās pašas vietas un satiekot tos pašus cilvēkus. Caur atmiņu stāstiem atklājas Raimonda dzīves līnija un dēkaiņa daba.

Filma ir arī unikāla liecība par posmiem gan Latvijas, gan ASV vēsturē. Caur sarunām atklājas Latvijas nozīme Raimonda dzīvē – viņš bija pārliecināts par Latvijas spēju kļūt neatkarīgai un izmantoja katru iespēju, lai stāstītu par Latviju un latviešiem.

Jau no šodienas latviešu dokumentālo filmu “Neiespējamais ir iespējams” piedāvā noskatīties Shortcut Premiere (www.shortcut.lv).