Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Uģis Olte par filmas “Atbrīvošanas diena” uzņemšanu Ziemeļkorejā

Redakcija
Redakcija

Ceturtdien, 6. aprīlī pl. 20:00 kinoteātrī “Kino Bize” tiks demonstrēta jaunā Latvijas kopražojuma rokumentālā filma “Atbrīvošanas diena” (Liberation Day, 2016), pēc kuras skatītājiem būs iespēja tikties ar vienu no filmas režisoriem Uģi Olti un uzzināt vairāk par piedzīvojumiem, rīkojot rokkoncertu un uzņemot filmu Ziemeļkorejā.

Par pārsteigumu visai pasaulei, bijušās Dienvidslāvijas kulta grupa “Laibach” kļuva par pirmo ārzemju rokgrupu, kas koncertējusi izolētajā Ziemeļkorejā. Šis brīnums kļuva iespējams, pateicoties filmas režisora, sena grupas fana un aktīva kultūras diplomāta šķietami utopiskajām ambīcijām. Sastopoties ar stingru ideoloģiju un kultūru atšķirībām, “Laibach” mūziķiem caur cenzūras adatas aci jāizvelk savas dziesmas, lai izpildītu tās tādas auditorijas priekšā, kas vēl nekad nav dzirdējusi rokmūziku. Tikmēr uz robežas starp divām Korejām tiek uzstādīti propagandas skaļruņi, ieskandinot kara draudus.

Filma tiek demonstrēta angļu, korejiešu un norvēģu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Biļetes nopērkamas kinoteātra “Kino Bize” kasē, kā arī iepriekšpārdošanā Kino - Biļešu serviss "BezRindas.lv"