Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Video: 2016. gads pasludināts par Jāņa Streiča kinogadu

Redakcija
Redakcija
2016. gadā izcilais latviešu kinorežisors, scenārists, aktieris, rakstnieks un gleznotājs JĀNIS STREIČS svin 80 gadu jubileju. Lai gan dzimšanas diena tikai 26. septembrī, tas tomēr ir iemesls, lai Rīgas Kino muzejs un Nacionālais Kino centrs visu 2016. gadu pasludinātu par Jāņa Streiča kinogadu.

Šī gada laikā iecerēti daudzi un dažādi notikumi jubilāra godināšanai, viņa radošā darba izpētei un iedzīvināšanai mūsdienu kultūras kontekstā.

5. aprīlī LKA Rīgas Kino muzejā notika preses konference, veltīta Jāņa Streiča kinogadam. Preses konferencē piedalījās gan pats jubilārs Jānis Streičs, gan arī Nacionālā Kino centra vadītāja Dita Rietuma, LKA Rīgas Kino muzeja vadītāja Zane Balčus, Sv. Pētera baznīcas vadītāja Una Jansone unLatgales vēstniecības GORS pārstāve, mūzikas producente Anete Kalniņa, stāstu vadīja kinožurnāliste un NKC informācijas speciāliste Kristīne Matīsa. Katrs no runātājiem stāstīja par kādu sadaļu Jāņa Streiča kinogada norisē – pirmais no šiem pasākumiem – Jāņa Streiča meistarklases kinoteātrī Splendid Palace – sākas jau 13. aprīlī.

KultūrasVēstis.lv un EpadomiTV piedāvā video ieskatu preses konferences norisē. Plašāk par kinogada norisi vaicājām Unai Jansonei (Direktora vietniecei Sv. Pētera baznīcas attīstības jautājumos), Zanei Balčus (Rīgas Kino muzeja vadītājai), kā arī to, ar kādām sajūtām sagaida savu jubileju, vaicājām pašam jubilāram Jānim Streičam.
Vērtējums: +3