Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Kinogalerijas "K-Suns" repertuārs no 9. līdz 15. martam

Redakcija
Redakcija

7. FRANKOFONO FILMU FESTIVĀLS

Populārais un nozīmīgais kino festivāls, kas noris Frankofonijas mēneša ietvaros, piedāvā skaitītajiem ceļot kopā ar franču valodu, lai novērtētu frankofonā kino bagātību un daudzveidību.
Programmā filmas visām gaumēm un visiem vecumiem: kino stāsti par cerību un iecietību “Cilvēku dziesma” (Beļģija) un “Kāzas Besarābijā” (Moldova), divas politiskas komēdijas “Orsē krastmala” (Francija) un “Mana prakse Kanādā” (Kanāda), augstākā līmeņa profesionāļu deja kinolentē “Parīzes opera” (Šveice) un sinhronā peldēšana filmā “Perfektās” (Kanāda). Jaunāka vecuma skatītājiem būs iespēja noskatīties Šveices animācijas kino brīnumu “Mana dzīve kā Cukīni” kā arī franču filmu par pusaudzes dzīves peripetijām “Tamāra”.
08.03. plkst. 18.00. – Moldova

“Kāzas Besarābijā” Nap Toader (1h32)
Jauns diriģents no Bukarestes un pianiste no Kišiņevas nesen apprecējās Rumānijā. Abi ir spiesti rīkot kāzas, šoreiz Besarābijā, lai savāktu avansa naudu par dzīvokli, pateicoties līgavas radinieku dāvanai. Otrās kāzas kļūst par laulāto jauniešu radinieku sacensībām, un situācija ir saspringta, ņemot vērā papildus atšķirības tradīcijās šādos gadījumos. Lai gan sarunās par rituāliem slēpjas vardarbība, kas viņiem ir sveša, ar vēsturiskām un politiskām saknēm, līgavainis un līgava tiek iesaistīti šī lepnuma cīņā. Galu galā triumfē mīlestība.
09.03. plkst. 17.00. – Francija

“Orsē krastmala” Bertrāns Tavernjē (1h53)
Aleksandrs Taijārs no Vormsas, slaida auguma, iznesīgs vīrietis, ir elegances iemiesojums, kurš patīk sievietēm. Turklāt viņš ir Francijas – Apgaismības valsts – Ārlietu ministrs. Jaunais Arturs Vlamenks, kurš tikko kā beidzis Francijas Nacionālo Administrācijas skolu, ir pieņemts darbā Ārlietu ministrijā amatā, kurš atbild par “vārdu krājuma pielietošanu” (šo ministriju ierasts saukt par Orsē krastmalu tās atrašanās dēļ). Patiesībā viņa uzdevums ir sacerēt ministra runas. Turklāt viņam ir jāprot ar smalkjūtību iejusties “ princim” pietuvināto personu lokā. Vlamenkam nākas izcīnīt savu vietu ministra kabineta vadītaja un padomnieku, kas apgrozās Quai d’Orsay, vidū. Šajā adresē stress, ambīcijas un zemiski triecieni nav retums…
09.03. plkst. 19.00 – Kanāda

“Mana prakse Kanādā” Filips Falardo (1h48)
Stīvs Gibors ir deputāts, kura rokās pēkšņi ir izšķirošā balss par to, vai Kanādai jāiesaistās karā. Premjerministrs mēģina Giboru pārliecināt balsot par labu karam, solot ministra portfeli savā administrācijā. Taču, ignorējot personiskās intereses, Gibors nolemj uzklausīt ideālu vadīto praktikantu no Haiti un dodas apceļot savu vēlēšanu apgabalu, lai noskaidrotu iedzīvotāju viedokli.
10.03. plkst. 15.00 – Šveice (jauniešu seanss)

“Mana dzīve kā Cukīni” Klods Barass (1h06)
Cukīni ir mazs drosmīgs zēns, kuram ar bailēm nav nekā kopīga. Kad nomirst viņa māte, Cukīni sajūtas pasaulē pavisam viens. Taču tas mainās brīdī, kad viņš bērnunamā iepazīstas ar Simonu, Ahmedu, Alisi un Beatrisi, un katram no viņiem ir sava pagātne – lielākoties skumja. Un tad vēl tur ir tā meitene, Kamila. Ir tik daudz ko atklāt 10 gadu vecumā. Piemēram, kā tas ir – pirmoreiz iemīlēties.
10.03. plkst. 17.00 – Francija

“Tamara” Aleksandrs Kastaņeti (1h43)
Piecpadsmit gadus vecā Tamāra, kompleksu mākta par savām apaļajām ķermeņa aprisēm, uzsākot gaitas vidusskolā, nolemj atbrīvoties no iesaukas “resnā”. Lai citiem lieki nebūtu jākulsta mēles, viņa sader ar savu labāko draudzeni, ka dosies uz randiņu ar pirmo, kurš ienāks pa klases durvīm. Kā par nelaimi, tas izrādās skaistākais skolas puisis Djēgo. Tamāras iespējas uzvarēt derības samazinās … Skolas puišu nekaunīgie izlēcieni, mātes gādīgās rūpēs, jaunākās māsas ieteikumiem flirtēšanā… Par spīti visam, Tamāru sagaida neaizmirstams gads!
11.03. plkst. 16.00 – Šveice (dokumentālā filma)

“Parīzes opera” Žans- Stefans Brons (1h50)
Gada garumā režisors Stefans Brons filmēja Parīzes operas mūziķu, dejotāju, tehnisko darbinieku un arī administrācijas bieži vien drudžaino ikdienu. Parādīti tiek gan klasiski baleta uzvedumi (Bajadēra), gan grandiozas operas (Mozus un Ārons), bet arī orķestra mēģinājumi Filipa vadībā, jaunie poēzijas talanti, tostarp krievu baritons Mihails Timošenko, bērni, kas spēlē Bēthovena septīto, solistu plejāde (Terfels, Peretjatko) un iespējamā savstarpējā spriedze.
11.03. plkst. 18.00. – Kanāda

“Perfektās” Žeremī Battaglia (1h16)
Klaudija, Marija Lū un visa pārējā Kanādas sinhronās peldēšanas komanda gatavojas 2016.gada Rio olimpisko spēļu kvalifikācijai. Šī bieži vien nievātā sporta disciplīna ir sarežģīta un prasa pacietību treniņos. Aiz spozmes un smaidiem slēpjas sports, kurā mijas skaistuma kults un brīžiem pat neaptveramas prasības pret sportistēm.
11.03. plkst. 20.00. – Beļģijā

“Cilvēku dziesma” (1h35)
Filmas ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā austiņās.
Ieeja seansos bez maksas, ielūgumus rezervējot interneta vietnē
Ksuns/Kinogalerija - Biļešu serviss...
http://www.institut-francais.lv/…/7e-festival-du-film-fran…/
Šonedēļ

10. marts plkst. 19.00
12. marts plkst. 16.30
TRĪS PAZIŅOJUMI
PIE EBINGAS MISŪRI ŠTATĀ
Three Billboards Outside Ebbing, Missour
REŽISORS: Martin McDonagh
LOMĀS: Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Peter Dinklage

Žanrs: Drāma, detektīvfilma
Valsts: ASV 2017
Filmas garums: 1h 55 min
Līdz 16+ g.v. – neiesakām
Šī režisora Mārtina Makdona ("Reiz Brigē", "Septiņi psihopāti") tumši komiska un melnā humora pilnā filma stāsta par kādu Ebingas, Misūri štata iedzīvotāju ("Oscar" balvas ieguvēja Frances McDormand), kuras meita tiek brutāli nogalināta. Nesagaidot nekādu rīcību no vietējā šerifa ("Oscar" balvas nominants Woody Harrelson) un viņa vietnieka (Sam Rockwell), viņa izvieto trīs policijai veltītus stendus pie pilsētas robežām un uzsāk pati savu izmeklēšanu...
"Oscar" balva Frances McDormand - labākā aktrise
"Oscar" balva Sam Rockwell - labākais otrā plāna aktieris
Filma angļu valodās ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

11. martā plkst. 14.00
SAULE AIZ MĀKOŅIEM
Tibetas cīņa par brīvību
The Sun Behind the Clouds: Tibet’s Struggle for Freedom
REŽISORI: Ritu Sarin , Tenzing Sonam
Žanrs: dokumentālā filma

Filmas garums: 1h 20 min
Valsts: Austrija, Francija, Indija, Holande, Vācija. Lielbritānija 2010

Filma “Saule aiz mākoņiem” vēsta par 2008. gada traģiskajiem notikumiem Tibetā un četru mēnešu ilgo trimdā mītošo tibetiešu protesta gājienu no Dharamsalas (Indijā) līdz Ķīnas robežai. Tā atklāj V.S. Dalailamas Vidusceļa politikas un tibetiešu jaunās paaudzes uzskatu atšķirību, kā arī izgaismo Ķīnas valdības un V.S. Dalailamas emisāru ieilgušo, pretrunu pilno diskusiju.

Filma ir ieguvusi Vaclava Havela balvu Pasaules filmu festivālā Prāgā.

Angļu valodā ar tulkojumu latviešu valodā austiņās.
Biļetes cena EUR 2.00
IMDB - The Sun Behind the Clouds: Tibet's Struggle for...
Treileris - https://www.youtube.com/watch?time_...

12. martā plkst. 19.00
DĀRGUMIŅŠ
Kincsem
REŽISORS: Gábor Herendi
LOMĀS: Ervin Nagy, Andrea Petrik, Tibor Gáspár

Žanrs: romantiska piedzīvojumu filma

Valsts: Ungārija 2017
Filmas garums: 2h 02 min

Ernē Blaškovičs pēc 1848. gada ungāru revolūcijas zaudēja visu. Brīnumzirgs Dārgumiņš viņa dzīvei piešķir jaunu jēgu. Viņam tiek sniegta iespēja visu atgūt: atriebību, mīlestību un slavu.
Filma ungāru valodā ar subtitriem latviešu un angļu valodā.

Ieeja bez maksas

13. martā plkst. 19.00
LABĀKĀ VECPUIŠU BALLĪTE
Ralfs Eilands, Nauris Brikmanis, viena istaba un negaidīti vecpuišu ballītes pavērsieni. Pievienosies? Pikanti un komiskām situācijām apvīti bijušo sieviešu stāsti. Šī būs labākā vecpuišu ballīte, kuru Tu negribētu piedzīvot.
Ņemot to vērā, attapīgās skatītājas varēs iegūt nenovērtējamu informāciju par pretējo dzimumu, savukārt vīrieši – uzzināt to, ko viņi neuzdrošinās pateikt, esot līdzās savām otrajām pusītēm. Īpaši atklāti dialogi atspoguļos viskvēlākās vīriešu vēlmes, viņu kompleksus un komiskākās situācijas. Šis tumši pelēkā humora šovs sniegs iespēju par vīriešiem uzzināt visu, pat to, ko labāk būtu nezināt.
Biļetes "Biļešu Paradīze" kasēs un https://www.bilesuparadize.lv

14. martā plkst. 19.00
Karaliskais Improvizācijas Teātris
Karaliskais Improvizācijas Teātris (KIT) jums intriģējošā veidā pavēsta, ka martā turpinām jau desmito izrāžu sezonu, kurā improvizātori jūs izklaidēs.
Martā spēlēsim skatītāju un mūsu iemīļotākajā vietā Rīgā - kinoteātra K Suns telpās.
Aicinām uz izrādēm - iekļaujot mūsu pasākumus raksturojošos vārdus - NATKĀRTOJAMI, AIZRAUJOŠI, SEKSĪGI, LABA CENA utt.
Izrādēs piedalās improvizātori: Nauris Brikmanis, Emīls Mednis, Jurijs Djakonovs, Mārtiņš Bitāns vai Anete Bendika. Improvizātoru sastāvs katrā izrādē var nedaudz mainīties. Katrā izrādē uz skatuves ir 4 improvizatori.
Muzikālais noformējums: Valters Osis.

KIT Izrādes trešdienās K-Sunī: 21. un 28. martā.
Izrādes ilgums apmēram 2 stundas - divās daļās ar starpbrīdi.
Biļetes nopērkamas: Biļešu serviss kasēs un Biļetes - BIĻEŠU SERVISS : KATRAM SAVU...

15. martā plkst. 19.00
Radošā Apvienība SPIEDIENS
Garās improvizācijas forma LIFTS!
Garā improvizācijas forma ir vairāk pietuvināta akadēmiskajam teātrim, vairāk līdzinās izrādei. Tajā tiek ņemti vērā arī skatītāju ieteikumi, kas noteiks stāstu galvenās vadlīnijas un gaitu. Izrāde joprojām saglabā izklaidējoša satura formu un domāta ikvienam teātra un improvizācijas baudītājam. Garā improvizācijas forma ir interesantāka pašiem aktieriem, jo tā prasa lielāku profesionalitāti, iedziļināšanos tēlos, raksturos un situācijās. Skatītājam tā ļauj izdzīvot un izbaudīt gan aktierspēli, gan smalkā humora nianses.
“Garā forma ir kā delikatese šī žanra cienītājiem un man, kā improvizācijas aktierim. Tā ir daudz patiesāka, dziļāka un plašāka stāstu pasaule. Fakts, ka šīs izrādes nekad un neviens nespēs atkārtot piešķir tam visam neaprakstāmu burvību. Spēlēju to ar lielu interesi un aizrautību trīs gadus, pārsvarā ārvalstu festivālos. Prieks, ka beidzot varēšu to darīt dzimtajā valodā, pašmāju skatītājiem,” komentē Kaspars Breidaks, improvizācijas teātra aktieris un pasniedzējs.
LIFTS pamatsastāva aktieri ir Mārcis Viļums, Kaspars Breidaks, Līga Putniņa, Gatis Kurzemnieks un Kaspars Žūriņš.

Informācija: Spiediens