Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


“Nekautrējies no sevis!”– mūziķis un komponists Dmitrijs Lanskojs par darbu pie filmas ”Es tievēju”

Redakcija
Redakcija

Grupas Lanskoy & Co. līderis Dmitrijs Lanskojs kā mūzikas producents un komponists darbojies Alekseja Nužnaja komēdijā “Es tievēju” (“Я худею”). Filmu, kura starptautiskajā nomā iznāca 2018.gada 8.martā, ar Sergeja Šnurova, Aleksandras Bortičas un Irinas Gorbačovas piedalīšanos ļoti pozitīvi sagaidīja kā skatītāju auditorija, tā arī kritiķi. Komēdija pagājušajā nedēļā bija starptautiskās nomas filmu kases ieņēmumu desmitniekā. Latvijas kinoteātros filma iznāca 23.martā.

“Es tievēju” – ļoti cilvēcīgs un godīgs stāsts, - Dmitrijs stāsta. – Šis ir viens no nedaudzajiem piemēriem Krievijas kino, kurā aktrise (Saša Bortiča) veica īstu sevis pārvarēšanas varoņdarbu. Pieņēmās svarā, bet pēc tam filmas uzņemšanas procesā notievēja par 20 kg. Filmas sauklis: “Nekautrējies no sevis”. Cilvēcīgas emocijas skatītājos vienmēr izraisa atgriezenisku saiti. Man laimējās strādāt ar lielisku un ļoti profesionālu komandu – ar daudziem tās dalībniekiem mēs veiksmīgi sadarbojāmies jau citos projektos, tajā skaitā arī Pjotra Todorovska “Lavstori un populārajos seriālos “Olga” un “Fizruks”.

Saskaņā ar Lanskoja teikto, mūzikas producenta un komponista darbs ietver ne tikai pareizo dziesmu izvēli un muzikālās atmosfēras veidošanu katram atsevišķam filmas momentam, bet arī "darbu ar personāžu raksturu". Mūziķis atzīmēja, ka kopā ar Dmitriju Jemeļjanovu uzrakstītie skaņdarbi lieliski atbilst visiem izvirzītajiem uzdevumiem. Starp citu, 23.martā pārdošanā nonācis filmas oficiālais saundtreks – tas ir pieejams visās digitālajās platformās

Tikmēr radošā apvienība Lanskoy & Co. gatavojas īstenot jaunus spilgtus projektus, apņemoties veltīt uzmanību arī Latvijai, kura pēdējos gados kļuvusi par vienu no iecienītākajām laulāto Dmitrija un Jekaterinas Lanskoju video darba vietām. Piemēram, pagājušajā gadā Jūrmalā notika klipa filmēšana populārajam seriālam “Adaptācija”. Dmitrijs darbojās kā seriāla mūzikas producents, kā arī bija fināla muzikālās kompozīcijas "Nepietiek vārdu" («Не хватает слов»), kurai klips tika uzņemts Rīgas jūras līča krastā, autors un izpildītājs. 2018.gada rudenī TNT televīzijas kanālā iznāks seriāla otrā sezona.

Dmitrija un Jekaterinas tuvākajos plānos – ultramūsdienīga digitālā projekta radīšana Stīvena Sodberga seriāla “Mozaīka” stilā kopā ar kompāniju GoodStory media. “Līdzīga pieredze Krievijas televīzijā vēl nav bijusi. Seriāls tiks izlaistas interaktīvā mobilā pielikuma veidā, kuru izmantojot skatītāji paši var izvēlēties, kā turpināt sižetu. Pilotsērijas filmēšana ieplānota aprīlī un notiks Latvijā,” – pastāstīja Dmitrijs.

Turklāt, sadarbojoties ar Rīgas Filmu studiju, Jekaterina Lanskaja kā režisore plāno šovasar uzņemt Latvijā bērnu spēlfilmu, kā arī turpināt programmu “Laimes meklējumos” ciklu. Pārraižu sērijas ideja ir filozofiski un dzīves dialogi ar interesantiem un slaveniem cilvēkiem. Tā ir saruna bez stingra formāta un dreskoda, kas ļaus skatītājiem ne tikai ielūkoties programmas varoņu iekšējā pasaulē, bet arī nonākt viņu pazīstamajā vai iecienītajā vidē.

Lanskoju radošajā ģimenē aug talantīgi bērni. Vecākā meita Sofija mācās Emīla Dārziņa mūzikas skolā arfas klasē un jau vairākas reizes veiksmīgi pārstāvējusi Latviju starptautiskajos konkursos, ieņemot pirmās vietas. Marta sākumā par lielu godu kļuva Mihaila Kazinika uzaicinājums kā speciālajai viešņai un pagājušā gada uzvarētājai atklāt Latvijas konkursa “Uzlecošās zvaigznes” gala koncertu. Šogad Sofija gatavojas piedalīties Music of the World konkursā Izraēlā un Concorso Musicale Città di Filadelfia "Paolo Serrao" Itālijā. Jaunākais dēls Platons aizraujas ar dzeju un pat uzvarējis lasītāju konkursā, bet tagad gatavojas iestāties mūzikas skolā sitamo instrumentu un marimbas klasē.