Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Pusgadsimtu ilga attiecību spriedze filmā “Mūsu pēdējais tango”

Redakcija
Redakcija

Ceturtdien, 6. oktobrī pl. 20.00 kinoteātra "Kino Bize" repertuāru papildinās režisora Germana Krāla filma "Mūsu pēdējais tango", kurā attēlots stāsts par Argentīnas slavenākā skatuves pāra Marijas Njeves Rego un Huana Karlosa Kopes gandrīz 50 gadu ilgajām attiecībām personiskajā dzīvē un pasaules līmeņa sasniegumiem tango mākslā.

"Mūsu pēdējais tango" ir dokumentāla filma par slavenāko Argentīnas tango dejotāju pāri. Tas ir reizē viņu ilgās mīlestības un sāpīgās šķiršanās stāsts.Huans Karloss Kopess un Marija Njevesa iepazinās, kad viņai bija 14 un viņam 17, un kopā dejoja gandrīz piecdesmit gadu. Visu šo laiku viņi viens otru gan mīlēja, gan ienīda, bet neviens cits nedejoja kā Marija un Huans.

Vēlāk abu ceļi uz deju grīdas un arī dzīvē šķīrās, un Marijas emocionālais stāsts atbilst tango sāpīgajai noskaņai. Nu jau 80 gadu vecumā viņi abi ir gatavi atskatīties uz savu dzīvi un attiecībām, kurās no mīlestības līdz naidam bijis viens dejas solis. Filmā viņu kaislību vēsturi atveido jauni dejotāji un horeogrāfi no Buenosairesas, ar kuriem Huans un Marija dalās savās atmiņās un palīdz tās iedzīvināt iespaidīgā horeogrāfijā.

Noskatoties filmu kinoteātrī "Kino Bize", varat to reģistrēt European Film Challenge lapā #europeanfilmchallenge un piedalīties konkursā ar balvu - apmaksāts ceļojums uz Berlīnes starptautisko kinofestivālu.

Filma "Mūsu pēdējais tango" atsevišķos seansos šogad izrādīta Baltijas jūras dokumentālo filmu forumā un kinofestivālā "Baltijas pērle".

Oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu valodā.