Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Harijs Šains – Rīgas Starptautiskā kino festivāla Ziemeļvalstu kino programmas NORDIC HIGHLIGHTS atklāšanā

Redakcija
Redakcija

Programmas, kas veltīta Ziemeļvalstu kino – NORDIC HIGHLIGHTS, atklāšanas seansā – dokumentālā filma, kuras galvenais varonis – Harijs Šains, Zviedrijas Filmu institūta dibinātājs un viena no ietekmīgākajām kultūras un plašsaziņas līdzekļu personībām pagājušā gadsimta 60. un 70. gados. “Pilsonis Šains” ir stāsts par kara bēgli, kura tuvāko draugu lokā bija Ingmārs Bergmans un Ūlofs Palme, stāsts par dižiem panākumiem un dziļu traģēdiju vienlaikus. Filmā ar pieredzi dalās režisors Rojs Andersons, leģendārās aktrises Harieta Andersone un Līva Ulmane, Ingmāra Bergmana dēls Dāvids, Ūlofa Palmes dēls Mortens un daudzi citi.

.........................................................................................................................................................................................................

Programmas atklāšanas seanss paredzēts 9. septembrī plkst. 18, ikviens seansa apmeklētājs aicināts arī pievienoties Zviedrijas vēstniecības Rīgā pieņemšanā kinoteātra Splendid Palace Versaļas zālē pusstundu agrāk – 17.30, kurā iepazīsimies ar filmas veidotājām Kerstu Grundica Brenanu, Modu Nīkanderi, kā arī – baudīsim brūkleņu punšu un zviedru tradicionālās kraukšķmaizītes. Savukārt, pēc seansa paredzēta neliela jautājumu un atbilžu sesija.

Festivāla programma NORDIC HIGHLIGHTS veidota sadarbībā ar Norvēģijas, Zviedrijas, Dānijas un Somijas vēstniecībām, kā arī Ziemeļvalstu Ministru padomes biroju Latvijā un Dānijas Kultūras institūtu Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Šī īpašā kino panorāma atklāj Ziemeļvalstu rokrakstu filmu veidošanā, stāstu stāstīšanā, mākslā un mūzikā. Dažiem no mums tas šķiet eksotisks, citiem – ļoti tuvs un pazīstams, bet šajā rokrakstā tapušais allaž skar kaut ko ļoti cilvēcisku ikkatrā no mums. Ziemeļi nudien ir daudz tuvāk, nekā varētu šķist.

Biļetes uz “Pilsonis Šains” seansu pieejamas iepriekšpārdošanā festivāla mājaslapā: PILSONIS ŠAINS – RIGA IFF 2017

RIGA IFF top ar ES programmas „Radošā Eiropa – MEDIA”, Nacionālā Kino centra, Rīgas domes un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.