Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


“Nameja gredzens” martā dodas uz Latvijas novadiem

Redakcija
Redakcija

Ar 28. februāra seansu Ogrē sākas Aigara Graubas jaunās spēlfilmas “Nameja gredzens” izplatīšana Latvijas novados, 1. martā ieplānoti seansi Gulbenē, Ciemupē, Baldonē, Valgundē, Amatā, Veselavā, Bauskā un citur. Pat Latvijas filmu izplatīšanā pieredzējusī apvienība “Kinopunkts” ir pārsteigta par milzīgo pieprasījumu – seansi martam jau ieplānoti 170 vietās un ticams, ka demonstrēšanas vietu skaits vēl pieaugs.

Latvijas kinoteātros spēlfilma Nameja gredzens tiek demonstrēta mazliet vairāk nekā mēnesi – kopš 19. janvāra -, un šajā laikā to jau apmeklējuši vairāk nekā 50 000 skatītāji, apliecinot lielu interesei par producenta Andreja Ēķa un Aigara Graubas jaunāko darbu. Loģisks nākamais solis ir filmas autoru sadarbība ar Latvijas filmu izplatīšanā pieredzējušo apvienību Kinopunkts, kas organizē seansus dažādās kinodemonstrēšanas vietās ārpus kinoteātriem – kultūras namos un citur.

Jāpiebilst, ka Latvijas filmu izrādīšana novados ir īpaši aktualizējusies līdz ar Nacionālā Kino centra filmu programmas Latvijas filmas Latvijas simtgadei pirmajām filmām – arī tās Latvijā pamatā izplata Kinopunkts, un jāsecina, ka līdz ar to ir aktivizējušies arī skatītāji un vietējo seansu organizētāji. Kinopunkta projektu vadītājas Maija Kalniņa un Kristīne Meirāne ir pārsteigtas, ka šobrīd, kad ir tik liels labu Latvijas filmu piedāvājums, pēc filmas Nameja gredzens bijis negaidīti intensīvs pieprasījums: “Kultūras nami grib Nameja gredzenu demonstrēt uzreiz un momentā, to var redzēt arī pēc seansu grafika – marta pirmie datumi saplānoti ļoti blīvi. Mums tie ir ļoti patīkami uztraukumi, jo tas, kas pašlaik notiek Latvijas novados kinodemonstrēšanas jomā, ir kaut kas neticams. Gandrīz jājautā – vai tad Latvijā vispār ir tik daudz vietu, kur var sapulcēties un skatīties kino?”

Filmas autoru pārstāve, producente Aija Ansone atzīst, ka Nameja gredzena komanda ir ļoti gandarīta par kultūras namu atsaucību un lielo darba apjomu, ko seansu organizēšanā ieguldījis Kinopunkts, savukārt Maija Kalniņa ir priecīga par studijas Platforma Filma atļauju akceptēt arī vairākus labdarības vai bezmaksas seansus. Tāds, piemēram, notiks Iļģuciema sieviešu cietumā 4. martā, seansā piedalīsies un ar skatītājām sarunāsies filmas montāžas režisore Līga Pipare. Plašāks seanss plānots arī Valsts sociālā centra Vidzeme iemītniekiem Ropažos, kur tāpat ciemosies filmas radošās grupas pārstāvji un Nameja gredzenu plānots demonstrēt plašam skatītāju lokam (līdz 400 personām). Plānoti arī vairāki labdarības seansi filmas Nameja gredzens komponista Riharda Zaļupes sievas Sondras ārstēšanas izdevumu segšanai – šajos seansos visi ieņēmumi tiks novirzīti platformai ziedot.lv.

Apvienība Kinopunkts darbību uzsāka 2010. gada aprīlī un septiņos darbības gados izaugusi no neliela projekta līdz plašam kinodemonstrēšanas tīklam, izpildot pašu nosprausto uzdevumu – nodrošināt reģionu iedzīvotājiem iespēju apmeklēt kino un atdzīvināt publiskas kino skatīšanās tradīcijas.