Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


INGA ĀBELE. DUNA

Redakcija
Redakcija

6. februārī plkst. 17.00 Andreja Upīša memoriālajā muzejā, Brīvības ielā 38–4, norisināsies literārs vakars INGA ĀBELE. DUNA.

Ingas Ābeles ceturtais romāns un devītā prozas grāmata „Duna” ir jaunākais darbs vēstures romānu sērijā „Mēs. Latvija, XX gadsimts”. Romānu cikls zināmā mērā tika aizsākts 2011. gadā, kad Gundegai Repšei pēc divpadsmit rakstnieču kopdarba – stāstu krājuma „Mēs. XX gadsimts” – dzima ideja veidot konceptuāli vienotu prozas darbu virkni, kuras pamatā ņemti būtiskākie Latvijas vēstures posmi un notikumi – sākot ar 1905. gada revolūciju un beidzot ar neatkarības atgūšanu gadsimta izskaņā. Pirmais sērijas romāns – Osvalda Zebra „Gaiļu kalna ēnā” – tika publicēts 2014. gada vasarā. Šobrīd no sākotnēji iecerētajiem trīspadsmit romāniem ir publicēti jau deviņi.

„Duna” ir hronoloģiski nākamais prozas darbs pēc Māra Bērziņa romāna „Svina garša” un Gundegas Repšes romāna „Bogene”. Tas vēsta par laiku tūlīt pēc Otrā pasaules kara. Lai arī Inga Ābele vēsturiskā romāna žanrā darbojusies arī agrāk, sarakstot latviešu literatūras kritikā atzinīgi vērtēto un Literatūras gada balvu ieguvušo romānu „Klūgu mūks”, rakstniece atzīst, ka jaunāko romānu pabeigt ir bijis gan emocionāli, gan fiziski sarežģīti.

Lai arī romāns „Duna” tiks oficiāli atklāts 25. februārī, Andreja Upīša memoriālais muzejs aicina ikvienu interesentu uz romāna atvēršanas ieskaņas pasākumu, kurā literāri lasījumi mīsies ar pārdomām par romāna tapšanas un rakstnieces daiļrades aizkulisēm.

Sarunu ar rakstnieci vadīs Arturs Skutelis.

Ieejas maksa: 2,00 EUR