Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Ražas svētki KTMC “Ritums” filiālē

Redakcija
Redakcija

Jau ceturto gadu Kultūras un tautas mākslas centra „Ritums” filiālē Ieriķu ielā 43A (krustojumā ar Laimdotas ielu) tiek organizētas Miķeļdienas svinības un jaunās sezonas atkāšana. Pasākums notiks 29. septembrī plkst. 17.00 un ieeja tajā bez maksas!

Pasākuma galvenais akcents ir rudens simbolu atklāšana ar latviešu tautas dziesmu un deju palīdzību. Ar simboliem un to nozīmi vairāk iepazīstinās folkloras kopa “Skandinieki”, koncertā būs dzirdamas folkloras kopas “Grodi”, “Garataka”, “Savieši”, “Berendejka”, “Laiva” un jauniešu studija “Banga”. Piedalīsies arī bērnu vokālā studija “Pīlādzītis”, VEF Kultūras pils bērnu vokālais ansamblis “Momo”, KTMC “Ritums” bērnu deju kopa “Kamolītis” un vidējās paaudzes deju kolektīvs “Rēvele”.

Kā ierasts, atklājot sezonu, Kultūras un tautas mākslas centra „Ritums” tautas lietišķās mākslas studiju meistari demonstrēs prasmes, kuras iespējams apgūt darbojoties studijās. Tradīciju kopšana šobrīd ir sevišķi aktuāla, jo nākamais ir ne tikai Latvijas simtgades, bet arī Dziesmu un deju svētku gads, kurā piedalās arī tautas lietišķās mākslas studiju dalībnieki.

Svinību apmeklētājiem būs iespēja piedalīties radošajās meistarklasēs, piemēram, izgatavot tēlus no dārzeņiem, magnētiņus no koka lapām, ziedu pušķus no kļavas lapām un dažādas aproces.

Pasākuma tirdziņā varēs iegādāties Latvijas lauku labumus un nogaršot gardo rudens zupu.
Aicinām visus Purvciema, Teikas un citu tuvējo apkaimju iedzīvotājus uz Miķeļdienas svinībām!