Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Liepājas muzejā atklās Aigara Hibnera personālizstādi “Personības”

Redakcija
Redakcija

Ceturtdien, 5. oktobrī, plkst. 17 Liepājas muzejā, Kūrmājas prospektā 16/18 atklās fotogrāfa Aigara Hibnera personālizstādi “Personības”. Personālizstādē iekļautas fotogrāfijas, kas tapušas pēdējo desmit gadu laikā. Fotogrāfijās redzami aktieri, režisori, muzikanti, rakstnieki, mākslinieki un citu jomu pārstāvji.

Kā uzsver Aigars Hibneris, darbu tapšanas process deva iespēju satikt un iepazīt daudz cilvēku, kā arī piedalīties un iemūžināt viņu dzīves notikumus. Ilgus gadus strādājot preses fotogrāfijas jomā, nav bijusi iekšēja nepieciešamība rīkot fotoizstādes, jo fotogrāfijas nepārtraukti tiek publicētas un katra publikācija ir kā noteikta darba noslēgums. Tādēļ fotogrāfs nepiedalās fotokonkursos, jo seko principam: „tu esi tik labs fotogrāfs, cik laba ir tava pēdējā publicētā fotogrāfija“.
Šī personālizstāde zināmā mērā ir izņēmums. Aigars Hibneris par personālizstādi saka: “Mainoties drukātās preses lomai sabiedrībā, profesionāla fotožurnālista uzdevumiem un pašam sasniedzot noteiktu dzīves posmu - ar šo izstādi vēlējos apkopot un parādīt noteiktu darbu atlasi arī citā, īpaši sev neierastā izstādes formātā. Tālāk turpinot strādāt ierastā veidā un rokrakstā vairāk vēlos koncentrēties uz ilgtermiņa fotoprojektiem un fotogrāmatu veidošanu, līdz ar to šī izstāde varētu būt vienlaicīgi robežšķirtne starp diviem radošās un profesionālas attīstības posmiem.”

Jau 14 gadu vecumā redzot fotogrāfiju tapšanas procesu un foto palielinātāja darbības rezultātu, Aigars Hibneris saprata, ka vēlas kļūt par fotogrāfu un strādāt preses un dokumentālās fotogrāfijas jomā.

Pateicoties neatlaidīgam darbam un zināmā mērā apstākļu sakritībai 1998. – 1991.gadam pirmā šāda iespēja arī radās strādājot Liepājas rajona laikrakstā “Ļeņina ceļš” (“Kursas Laiks”). Aigara Hibnera darbi ir publicēti daudzos preses izdevumos Latvijā un ārvalstīs. No 2007. līdz 2017. gadam Aigars Hibneris kā fotogrāfs pastāvīgi sadarbojas ar izdevniecību “Rīgas Viļņi”.

Aigars Hibneris dzimis 1967. gadā Liepājā. 1985. gadā pabeidzis Liepājas 5. vidusskolu (tagad Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5. vidusskola), studējis Latvijas Universitātes Ekonomikas fakultātē, savukārt 2004. gadā bakalaura grādu Tiesību zinātnēs ieguvis absolvējot Biznesa augstskolu “Turību”. No 2014. gada Aigars Hibneris ir lektors “Latvijas Kultūras akadēmijas Latvijas Kultūras koledžā”.

Līdz šim Aigars Hibneris ir veidojis vairākas izstādes. 1991.gadā kopizstāde Aigaram Hibnerim un Zviedru fotogrāfu Turbjornu Karlsonu (Torbjörn Carlsson) “Liepāja - Nineshamna”. 2011. gadā izstāde „Aiz priekškara”, kas bija apskatāma Liepājas T/C „Ostmala”. 2016. gadā Biedrības „Kultūras un mākslas centra „Nātre”” un fotogrāfa Aigara Hibnera veidotā izstāde „Mēs Jelgavā un pasaulē”. 2016. gadā izstāde “Atgriešanās” Liepājas Latviešu biedrības namā.
Ar saviem darbiem viņš piedalījies Liepājas muzeja izstādē “Dzelzgriezēj, šī pasaule mums jāsagriež” par leģendāro rokgrupu “Līvi””. 2012. gadā Aigars Hibneris izdeva fotoalbumu “Liepājas teātris”.
Izstāde Liepājas muzejā Kūrmājas pr. 16/18 atvērta no 5. oktobra līdz 29.oktobrim. Ieeja bez maksas.