Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Alberta Franciska Pauliņa izstāde Debesu atspulgi

Redakcija
Redakcija

No 1. līdz 22. oktobrim Rīgā Latviešu Mākslas Muzeja telpās, Rīgā, Maija ielā 18 būs apskatāma gleznotāja Alberta Franciska Pauliņa izstāde « Debesu atspulgi ». Izstādes atklāšana un tikšanās ar mākslinieku A.F.Pauliņu notiks sestdien, 1. oktobrī pulksten 16.00.

Dzīvot savam sapnim, iepildīt to audeklos un kartonos, to spēj ne katrs mākslinieks. A.F.Pauliņam tas ir dzīvesveids – gleznot un gleznot. Brīvajos brīžos, domājot par mūžīgajiem jautājumiem, nāk arī atklāsme. Tādējādi rodas patiesās mākslas vērtības, kuru dēļ mēs, skatītāji, mīlam glezniecību. A.F.Pauliņam darbi ir dažādi. Viena daļa gleznu uzrunās skatītāju, kurš meklē ‘’Kluso dabu’’ kādas sienas izdaiļošanai. Otra uzrunā cilvēka dvēseli, liekot doties reliģiskā sevis un debesu saskaņas meklējumā. Dažās redzam Tukuma jumtus, kuri peld zilā debesu jūrā. Tāds ir A.F.Pauliņš, četru dimensiju pasaules noslēpumu atklājis mākslinieka acīm. Iemūžinājis to kartona dimensijā uz ilgiem laikiem. Krāsu zieds viņa gleznās atplaukst visā krāšņumā, radot devītajai simfonijai vai melanholiskajam valsim radnieciskas noskaņas.

Katrs izstādes apmeklētājs līdz ar to var izbaudīt sev tīkamo noskaņu.