Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Liepājas muzejā atklās mākslinieku plenērā tapušo darbu izstādi

Redakcija
Redakcija

Liepājas muzejā atklās mākslinieku plenērā tapušo darbu izstādi
gleznas autors – Jānis Jēkabsons

Trešdien, 31. maijā, plkst. 17 Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16/18 atklās 21. starptautiskā zīmētāju un gleznotāju plenēra “Liepājas marīna’16” atlasīto darbu izstādi.

Aivara un Ingas Kleinu organizētais starptautiskais jūras glezniecības plenērs kļuvis par Liepājas vasaras kultūras dzīves neatņemamu sastāvdaļu. Tā laikā mākslinieki no dažādām pasaules malām ar sev raksturīgu izteiksmes veidu iemūžina Liepājas un tās apkārtnes ainavu.

Šogad tradicionāli turpināsies šī tradīcija un mākslinieki Liepājas iedvesmoti atkal radīs jaunu darbus, kas bieži vien liepājniekiem ļauj ieraudzīt savu pilsētu no cita skatu punkta, reizēm ieraudzīt nepamanīto un reizēm vienkārši kļūt lepniem par savas pilsētas skaistumu.

Liepājas plenērs ir viens no ilglaicīgākiem un vērienīgākiem plenēriem Latvijas mākslas vēsturē. Vienīgais tāda mēroga pasākums pilsētvidē. Tāpat tradicionāli Liepājas muzejā pirms jaunā vasaras plenēra ikviens interesents tiek aicināts atskatīties uz pagājušās vasaras plenērā tapušajiem mākslas darbiem.

Pērn plenērā piedalījās vairāk nekā 30 gleznotāju un grafiķu ne tikai no Latvijas - Liepājas, Ventspils, Rīgas, Jūrmalas, Lielvārdes, Madonas, bet arī ārvalstu mākslinieki - no Šveices, Lietuvas un Baltkrievijas.
Plenēru “Liepājas marīna” atbalsta Liepājas Kultūras pārvalde, Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) pārvalde, Liepājas osta, Liepājas Valsts tehnikums, kā arī privāti uzņēmēji.

Izstāde skatāma no 31. maija līdz 2. jūlijam. Ieeja bez maksas.