Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Liepājas muzejs saņēmis dāvinājumā materiālus par Liepājas jūrskolas vēsturi

Redakcija
Redakcija

Liepājas muzejs saņēmis vairākas vērtīgas liecības par Liepājas jūrniecības koledžas vēsturi, kas atspoguļo padomju periodu, kad šī mācību iestāde bija pazīstama kā Liepājas jūrskola.

Dāvinājums saņemts no Liepājas jūrskolas pasniedzējiem – Staņislava Geršoviča, kurš no 1970. gada līdz 1981. gadam bija arī Liepājas jūrskolas priekšnieks, Ludmilas Geršovičas, Ņinas Adolfi un Olgas Skorobogatovas.
Muzejā nonākušas Staņislava Geršoviča atmiņas par viņa darba gaitām jūrskolā un fotogrāfijas par Liepājas jūrskolu, kurās ir redzams kabinetu aprīkojums, kursanti un tanī laikā strādājošie pasniedzēji.

No Liepājas jūrskolas ilggadējās matemātikas pasniedzējas Ludmilas Geršovičas ir saņemta kolekcija ar Latvijas zvejnieku kolhozu nozīmītēm, kuros strādāja Liepājas jūrskolas absolventi. Tāpat pasniedzēja muzejam nodeva savus apbalvojumus, diplomu, kas viņai ir pasniegts 1978. gadā par piedalīšanos kolekcionāru izstādē un kas rakstīts latviešu valodā, kā arī fotogrāfijas ar Liepājas jūrskolas absolventiem un priekšniecību.

Savukārt, Ņina Adolfi, Liepājas jūrskolas radiotehnisko disciplīnu pasniedzēja ar 35 gadu stāžu Liepājas muzejam uzdāvināja fotogrāfijas, kurās redzams mācību kuģis – vidējais zvejas traleris “Navigators”. Uz šī kuģa Adolfi ar jūrskolas absolventiem kuģoja no Klaipēdas līdz Užavas bākai, un kursanti trenējās nodot ziņas Morzes ābecē.
Dāvinājumā ir saņemti arī dokumenti un fotogrāfijas no 70. gados notikušajiem pasākumiem Liepājas jūrskolā.