Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Makšķernieku stāsti lieliem un maziem Dabas muzejā

Redakcija
Redakcija

Latvijas Dabas muzejs, akcijas „atlaid mammu!” organizatori un Makšķernieku organizāciju sadarbības padome februāra sākumā aicina pieaugušos un mazos makšķerniekus piedalīties īpašos zivīm veltītos pasākumos, un klātienē pirmajiem uzzināt, kas kļuvusi par „Gada zivi 2018”!

Makšķerēšana Latvijā ir iemīļots sporta un brīvā laika pavadīšanas veids – tas aizrauj gan jaunus, gan dzīves pieredzējušus cilvēkus. Tam, kas ir īsts makšķernieks nav sliktu laikapstākļu, attāluma problēmas vai piedzīvotas neveiksmes. Latvijas iedzīvotājs makšķerē gan ziemā, gan vasarā, kā pilsētā, tā laukos, vai vismaz katrs pazīst kādu kas TO – būšanu ar ūdeņiem un zivīm – dara! Lai arī plašākai sabiedrībai būtu iespēja uzzināt vairāk par Latvijas ihtiofaunu no makšķernieku – spiningotāju skatupunkta un atbildīgu makšķerēšanu, jau februārī pulcēsimies divos tematiskos semināros lielajiem un mazajiem makšķerniekiem Dabas muzeja izstādē „Zvīņu spoguļos’’, kas muzejā skatāma līdz 25. martam un stāsta par Latvijas saldūdeņos dzīvojošajām zivīm un to ekoloģiju.

Ceturtdien, 1. februārī, plkst. 18.00 aicinām apmeklēt semināru „Par atbildīgu makšķerēšanu!”. AS ”Latvijas Valsts meži” konkursa „atlaid mammu!” 2017. gadā lielākā noķerto un atlaisto līdaku kopgaruma pieteicējs Juris Bārtulis un „atlaid mammu!” autors Matīss Ābiķis pastāstīs un parādīs, ko tas nozīmē – „atlaist mammu”? Sarunas laikā pievērsīsim uzmanību Latvijas plēsīgo zivju resursu saglabāšanas nozīmei ilgtspējīgas „copes” kontekstā. Pasākums paredzēts kā pieredzējušiem, tā iesācējiem makšķerniekiem. Tajā būs iespēja satikt makšķerēšanas entuziastus, uzdot sev interesējošus jautājumus un iesaistīties aktuālās diskusijās, kā arī apskatīt makšķerēšanas rīkus – spoles, kātus un mānekļus, kas domāti lielo līdaku ķeršanai. Dalība pasākumā – bez maksas.

Sestdien, 3. februārī, plkst. 12.00 aicinām apmeklēt tematisko pasākumu „Stāsti nākotnes makšķerniekiem”, kurā akcijas „atlaid mammu!” idejas autori un spiningotāji Matīss Ābiķis un Māris Olte, kā arī pazīstamais sporta spiningotājs Ingus Goltiņš stāstīs par saviem piedzīvojumiem un sajūtām, kādas rodas, noķerot lielu lomu. Apmeklētājiem būs iespēja apskatīt un salīdzināt dažādus makšķerēšanas rīkus – spoles, kātus un mānekļus. Plkst. 13.00 Makšķernieku organizāciju sadarbības padome pasludinās „Gada zivi 2018”. Par tās dzīvesveidu un paradumiem sīkāk pastāstīs Māris Olte. Pasākuma saturs piemērots bērniem no 6 gadu vecuma, piedalīties aicināti visi interesenti. Dalība – ar izstādes ieejas biļetēm.

Izstādes laikā, līdz 25. martam, aicinām pieteikt arī nodarbību skolēnu grupām „Vai zivis meklē, kur dziļāks?”, kā arī nedēļas nogalēs pieejamas bezmaksas ekskursijas.