Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


LITERĀRA ATMIŅU PĒCPUSDIENA: ANDREJS SKAILIS UN ANDRIS VĒJĀNS

Redakcija
Redakcija

6.aprīlī plkst. 16.00 Raiņa un Aspazijas mājā, Baznīcas ielā 30,RAKSTNIEKA ANDREJA SKAIĻA UN DZEJNIEKA ANDRA VĒJĀNA ATCERES PASĀKUMS. Atmiņas stāstīs un radošo personību daiļradē ielūkosies dzejnieki Lija Brīdaka, Arnolds Auziņš, literatūrzinātnieki Astrīda Skurbe, Ilgonis Bērsons, muzeja speciāliste Gaida Jablovska.

Rakstnieks un satīriķis Andrejs Skailis (1927–2012) no 1963. līdz 1991. gadam strādāja žurnālā “Dadzis” par literāro līdzstrādnieku un redaktoru, nodaļas vadītāju un galvenā redaktora vietnieku. A. Skailim iznākušas 23 grāmatas, viņa darbi tulkoti vācu, krievu, turkmēņu un tadžiku valodā. Sarakstījis scenāriju mākslas filmai “Trīs dienas pārdomām” (kopā ar Andri Kolbergu) un piecām leļļu filmām par pēdu dzinēju suni Capu, komēdiju “Sausais likums (kopā ar Andri Kolbergu), lugas televīzijas iestudējumiem “Mēnesstaru tilts”, “Filantropi”, “Pārpratums”.

Dzejnieks Andris Vējāns (1927–2005) no 1950. līdz 1989. gadam strādāja žurnālā “Karogs” par līdzstrādnieku, nodaļas vadītāju un galveno redaktoru. Vairāk nekā 40 dzejas un prozas grāmatu autors. Literatūras un mākslas kritiķis Pēteris Zeile, raksturojot dzejnieka daiļradi, raksta: “Andra Vējāna dzeja ikvienam latgalietim (un latvietim vispār) liek spēcīgāk izjust identitāti ar dzimto pusi, savu novadu, apzināties, ka arī šeit ir Eiropa, ka šeit “viss notiek”.”

Pasākums notiek ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Ieejas maksa: 2,00 EUR; skolēniem, studentiem, pensionāriem 1,50 EUR