Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Aicina uz tikšanos ar apbalvojuma „Laiks Ziedonim 2016” laureātiem

Redakcija
Redakcija

Aicina uz tikšanos ar apbalvojuma „Laiks Ziedonim 2016” laureātiem
Daiga Zirnīte un Egils Stalidzāns
Publicitātes foto

2. jūlijā, dienu pēc Imantu dienas, Imanta Ziedoņa vasaras mājā „Dzirnakmeņi” Murjāņos notiks tikšanās ar diviem apbalvojuma „Laiks Ziedonim 2016” laureātiem: profesoru Egilu Stalidzānu un latviešu valodas un literatūras skolotāju Daigu Zirnīti. Tikšanās ar abiem laureātiem notiks Imantdienas noskaņās. Pasākuma dalībniekus priecēs arī dziesminieces, akordeonistes, grupas „Sus dung” dalībnieces Lienes Grosas muzikāls priekšnesums. Ieeja pasākumā bez maksas, līdzi ņemot groziņus. Pasākums sākas plkst. 12.00.

Tikšanās ar apbalvojuma „Laiks Ziedonim” laureātiem notiks jau trešo gadu. Šis pasākums kļuvis par tradīciju, ko Imanta Ziedoņa fonda „Viegli” pārstāvji organizē kopā ar Imantu vārda dienas svinībām jūlija sākumā Imanta Ziedoņa mājā Murjāņos. Šī gada pasākuma galvenais vadmotīvs ir komunikācija, tās dažādība un nozīme cilvēka dzīvē.

Apbalvojuma „Laiks Ziedonim 2016” laureāts Zinātnē “Taureņu uzbrukums” Egils Stalidzāns ir profesors un vadošais LU Mikrobioloģijas un Biotehnoloģijas institūta pētnieks. Egils ir pasaules līmeņa zinātnieks, kurš Latvijā attīstījis jaunu nozari - viņš pielieto matemātisko modelēšanu un informācijas tehnoloģijas bioprocesu analīzē, tādējādi vienkāršojot daudzus dabaszinātņu pētījumu procesus. 2. jūlija pasākumā Egils stāstīs par komunikācijas dažādajiem aspektiem, cik tā ir nozīmīga, savienojot dažādas zinātnes nozares: „Viss dzīvais sastāv no šūnām. Tās komunicē. Kā komunicē šūnas savā starpā? Kā cilvēks komunicē ar savām šūnām? Kā cilvēks komunicē ar necilvēkiem jeb citām planētas būtnēm?”

Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas latviešu valodas un literatūras skolotāja Daiga Zirnīte, kura šogad saņēma laureātes titulu nominācijā Dzīve literatūrā „Bize”, uzstāsies ar stāstījumu „Caur ērkšķiem uz zvaigznēm - caur dzeju uz komunikāciju ar sevi un citiem, un Visumu”. Daiga Zirnīte ir skolotāja, kura ļauj sajust literatūras būtību, nevis skolas vidi - tā vietā, lai mācītos, ko pateikt, skolēni mācās lasīt sev un sarunāties cits ar citu.

Pēc sarunām ar abiem apbalvojuma „Laiks Ziedonim 2016” laureātiem viesus priecēs dziesminiece Liene Grosa, kuras jaunākās dziesmas tapušas ar Imanta Ziedoņa laikabiedra Ojāra Vācieša dzeju.

Papildu informācija par pasākumu atrodama muzeja mājas lapā: ziedonamuzejs.lv.

Imanta Ziedoņa fonds “Viegli” apbalvojumu „Laiks Ziedonim” iedibinājis 2014. gadā, lai iedvesmotu, novērtētu un cildinātu jaunradi, kā arī dzejniekam Imantam Ziedonim svarīgās vērtības – izcilību, degsmi, sūtību, stāju, veiksmi un savpatību, kas tiek meklētas ikviena pretendenta personībās.

Par Imanta Ziedoņa fondu „Viegli”:
Imanta Ziedoņa fonds „Viegli” dibināts 2010. gada pavasarī, lai īstenotu fonda patronam – dzejniekam Imantam Ziedonim tuvu misiju: „Latvija ir brīnumskaista zeme, bet skaistajam jāpalīdz parādīties”. Fonda mērķis ir atbalstīt un veicināt jaunradi Latvijā, veicinot Imanta Ziedoņa ideju īstenošanos un vērtību turpināšanos, atbalstot radošas, neparastas idejas un, veidojot sabiedriskus projektus, kas atklāj Latvijas skaistumu.

Par Imanta Ziedoņa muzeju:
2010. gadā Imants Ziedonis novēlēja sava muzeja veidošanu fondam „Viegli”, lai īstenotu senu sapni par to, ka viņa vasaras māja Murjāņos top par netipisku muzeju - vietu jaunradei. Iecerēts, ka Ziedoņa muzejs būs katra ceļš uz radošu ideju īstenošanu un sevis izzināšanu. 2015. gada vasarā topošais muzejs sāka piedāvāt dažādas aktivitātes apmeklētājiem.