Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Ekskursijas Sandras Krastiņas izstādē un grupas “Ezeri” koncerts

Redakcija
Redakcija

Tuvojoties Sandras Krastiņas personālizstādes “Civilisti” noslēgumam, ceturtdien, 2016. gada 3. novembrī, no plkst. 17:30 Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē ARSENĀLS (Vecrīgā, Torņa ielā 1) norisināsies kultūras un izklaides programmas “Ars Rezumē” pasākums, kura laikā apmeklētājiem būs iespēja padziļināti iepazīties ar ekspozīciju projekta “Ezeri” radītā patīkamā muzikālā gaisotnē.

Turpinot tradīciju veicināt dažādu radošo jomu starpdisciplināru sadarbību, 3. novembrī ARSENĀLS ikvienam piedāvās nedaudz citādu gleznotājas Sandras Krastiņas personālizstādes apmeklējumu. Vakara programma sastāvēs no divām daļām. Sākot no plkst. 17:30 izstāžu zālē notiks bezmaksas ekskursijas latviešu un angļu valodā gidu vadībā, kas ļaus tuvāk atklāt pazīstamās mākslinieces daiļrades saturu un filozofiju – no motīvu rašanās līdz gleznošanas tehnikas detaļām, no darbu savstarpējās saistības līdz autores rokraksta izmaiņu niansēm. Ekskursijas laikā skatītāji varēs uzdot arī sev interesējošus jautājumus.

Plkst. 18:30 ARSENĀLA vestibilā sāksies “Ars Rezumē” otrā un galvenā daļa – jaunā latviešu mūzikas projekta no Rīgas “Ezeri” priekšnesums. Līdzīgi kā Sandrai Krastiņai, arī grupas dalībniekiem – Miķelim Putniņam, Kristianam Priekulim un Krišjānim Bremšam – aktuāla ir mijiedarbību tēma. Savā daiļradē mākslinieki dziļāk pievēršas pilsētas un dabas attiecībām un to radītajiem konfliktiem mūsdienu cilvēkā. Iespējams, tieši šo mainīgo attiecību izpētes dēļ katrs skaņdarbs top atšķirīgs gan formā, gan harmonijā, gan arī muzikālā žanra ziņā. Koncertā apmeklētājiem būs iespēja baudīt vēl nedzirdētas unikālas kompozīcijas, kas veidotas īpaši Sandras Krastiņas personālizstādes izskaņai.

1999. gada pavasarī Mākslas dienām veltītās akcijas ietvaros uz Rīgas mūriem un citviet pilsētvidē parādījās zili šablonveida cilvēciņu silueti. Ar nolūku atsaukt atmiņā šo teju pirms 20 gadiem Sandras Krastiņas radīto lakonisko un trāpīgo vizuālo zīmi veselam laikmetam, pasākuma laikā tā tiks projicēta uz muzeja sienām, pastarpināti aicinot uz dialogu par minētā simbola vēstījuma aktualitāti šodien.

Uz “Ars Rezumē” pasākumu LNMM izstāžu zālē ARSENĀLS laipni aicināts ikviens interesents!
Ieeja izstādē – 1,50 EUR (akcijas “Labā diena” ietvaros), ieeja koncertā – bezmaksas.
Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama. Vietu skaits nav ierobežots.
Uzziņas pie Elīnas Bērziņas, zvanot pa tālruni (+371) 67 716108 vai rakstot uz e-pastu Elina.Berzina@lnmm.lv.

PAR MŪZIKAS PROJEKTU “EZERI”
Mūzikas projekta “Ezeri” dibinātājs un idejas autors ir ģitārists, vokālists un producents Miķelis Putniņš. Viņam pievienojušies basģitārists Kristians Priekulis un bundzinieks Krišjānis Bremšs. Paši mākslinieki apgalvo, ka “Ezeri” ir mūžīgi mainīgs projekts, kura mūzika izvairās sekot konkrētām formulām. Tāpat grupas repertuāru ietekmējuši visdažādākie žanri – no eksperimentālās elektroniskās mūzikas līdz pat folkam, prātā paturot frī-džeza iedvesmojošo estētiku. “Ezeri” vēlas veidot darbus, kas pēta popmūzikas mežonīgo pusi, dodot klausītājam skaņu telpu, kurā ienirt un pazust. Šī gada vasarā kolektīvam nācis klajā debijas albums “Ogle”, kas tapis vairāk nekā 12 mēnešu laikā un ierakstīts vairākās studijās Vīnē, Ķečos un Rīgā. Gandrīz visu dziesmu mūzikas un tekstu autors ir projekta līderis Miķelis Putniņš.

ARS REZUMĒ
Kopš 2008. gada Latvijas Nacionālais mākslas muzejs piedāvā saviem apmeklētājiem kultūras un izklaides programmu “Ars Rezumē”. Tuvojoties lielās izstādes noslēgumam, LNMM izstāžu zālē ARSENĀLS iepriekš izziņotā ceturtdienas (vai citas dienas) vakarā tiek rīkots īpašs pasākums ar aicināto viesu uzstāšanos: dzejniekiem, mūziķiem, teātra dalībniekiem, dejas māksliniekiem un citām radošām personībām.

“Ars Rezumē” mērķis ir atbalstīt dažādu radošo aktivitāšu norisi un paplašināt ARSENĀLA piedāvāto kultūras pasākumu klāstu, radīt draudzīgāku, sabiedrībai atvērtāku publisko telpu, kurā pulcēties ne tikai uz izstādes apskati.

Aicinām izbaudīt radošo muzeja vakaru gaisotni, klausoties un skatoties Jums gatavotos priekšnesumus!

Sandras Krastiņas personālizstāde “Civilisti” Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē ARSENĀLS skatāma vēl tikai līdz 6. novembrim.

MĒRĶAUDITORIJA:
pieaugušie, vecāko klašu skolēni, studenti, pensionāri

NORISES VIETA:
LNMM izstāžu zāle ARSENĀLS / Torņa iela 1, Vecrīga

NORISES LAIKS:
Katras lielās izstādes noslēgumā.

BIĻEŠU CENAS:
Ieeja izstādē – 1,50 EUR (akcijas “Labā diena” ietvaros), ieeja koncertā – bezmaksas

IEPRIEKŠĒJA PIETEIKŠANĀS:
Nav nepieciešama. Vietu skaits nav ierobežots.