Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


TU MAN BALTU NEĻĶI DEVI… Mirdzas Ķempes un Erika Ādamsona dzeja un savstarpējā sarakste

Redakcija
Redakcija

2. martā plkst. 16.00 Raiņa un Aspazijas mājā, Baznīcas ielā 30, notiks klasiskās dzejas pēcpusdiena TU MAN BALTU NEĻĶI DEVI, kas vētīta Mirdzas Ķempes un Erika Ādamsona dzejai un savstarpējai sarakstei.Piedalās literatūrzinātnieks Ilgonis Bērsons, aktieri Ieva Mūrniece un Haralds Ulmanis.Sarīkojumu vada literatūrvēsturniece Gaida Jablovska.

1998. gadā izdevniecība “Pils” laida klajā Mirdzas Ķempes un Erika Ādamsona savstarpējo saraksti “Mīlestības tuvskati” – vēstules, kas ar savu humoru, smalko stilu un erotisko izjūtu bagātību pārsteidza daudzus abu talantīgo dzejnieku cienītājus.

Grāmatas priekšvārdā Zigmunds Skujiņš raksta: “Lai kā arī nebūtu, sastapšanās 1930. gada 15. novembrī gan Mirdzas, gan Erika dzīvē ienes izšķirošas pārmaiņas. Eriks – “no pirmā acumirkļa”, Mirdza – ar mērenu kavējumu – iepazīst jūtas, kas līdzšinējo dzīves uztveri pārvērš līdz nepazīšanai. Viņi it kā ieklīst joslā, kur prāta kompass vairs nav ceļa rādītājs un maņas iegūst spēju tvert pasauli asā, reibinošā pirmreizībā.”

Par abu dzejnieku personības un radošā gara mijiedarbi gan dzīvē, gan dzejā – saruna literārajā pēcpusdienā TU MAN BALTU NEĻĶI DEVI.

Ieejas maksa: 2,00 EUR, studentiem un senioriem 1,00 EUR