Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Liepājas muzejā būs skatāmas Ulda Pīlēna krāsu meditācijas

Redakcija
Redakcija

Ceturtdien, 2. martā, plkst. 17 Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16/18 atklās arhitekta, uzņēmēja un mākslas kolekcionāra Ulda Pīlēna darbu izstādi "Cikls. 30/70".

2013. gada janvārī Liepājas muzeja lielajā izstāžu zālē bija skatāma apjomīga, viena no lielākajiem būvniecības koncerniem Latvijā ar plašu starptautisku darbības pieredzi AS "UPB" mākslas darbu kolekcija, kas veidota vairāk nekā desmit gadus un apvieno Latvijā atzītu dažādu paaudžu aktīvi strādājošu mākslinieku darbus.

Atklājot AS "UPB" mākslas darbu kolekcijas izstādi, Uldis Pīlēns uzsvēra, ka "kolekcija ir mūsu pašu sirds paplašinājums, kā mēs subjektīvi tveram pasauli, kā redzam sev apkārt mūsu pašu laikabiedru radītās vērtības".

Šoreiz Liepājas muzejā būs skatāmi Ulda Pīlēna paša radīti darbi. Autors atzīst, ka izstādē skatāmie darbi ir viņa meditācija. Tie nav izrēķināti, izdomāti un tajos nevajag meklēt konkrētību.

''Pēc attieksmes pret dzīvi, esmu arhitekts, kas iegūtās arhitekta izglītības ietvaros, mācījies arī zīmēšanas, gleznošanas, krāsu un materiālmācības gan Latvijā, gan Vācijā Bauhaus universitātē. Šī mana tā saucamā gleznošana, jeb kā man labāk patīk to dēvēt - krāsu meditācija visvairāk nepieciešama man pašam. Priekš manis nav izdomāta labāka metode prāta nomierināšanai un atslēgšanai, kā ļauties emocionalitātei un zemapziņas vadībai," saka Uldis Pīlēns.

Uldis Pīlēns uzsver, ka ir pierādīts, ka tie uzņēmēji un menedžeri, kuri aktīvi vai pasīvi konfrontē sevi ar mākslas izpausmēm, mūziku vai literatūru, kuri spēj pabarot no šīs emociju akas savu dvēseli, daudz mazāk saskaras ar izdegšanas sindromu (burn out), kas ir klasiskas uzņēmēju, menedžeru stresa radītās blaknes aktīvajām dzīves pozīcijām.

Skaidrojot izstādes nosaukumu, autors norāda, ka tikai ļoti naivs cilvēks var iedomāties, ka viņš ir visuma centrs, ap kuru viss grozās. Par 100% unikāliem mēs sevi varam uzskatīt tikai piedzimšanas brīdī, jo pēc tam mūs visus ietekmē dažādas apkārtējās vides ietekmes. Mēs pielāgojamies šiem noteikumiem gan apzināti, gan neapzināti, līdz ar to mūsu pašu unikalitāte ir tikai 30%, pārējie 70% ir apkārtējās vides ietekmes.
Ulda Pīlēna darbu izstāde "Cikls. 30/70" Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16/18 skatāma no 2. marta līdz 16. aprīlim. Ieeja bez maksas.