Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Mākslas projekts “World Cities. Live Paintings” Portugālē

Redakcija
Redakcija

Mākslas projekts “World Cities. Live Paintings” Portugālē
Mākslas projekts “World Cities. Live Paintings” Portugālē

Latvijas Mākslas akadēmija (LMA) sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Portugālē no 2015. gada 24. līdz 27. februārim Lisabonā īsteno mākslas projektu “World Cities. Live Paintings”. Tā ietvaros LMA rektors profesors Aleksejs Naumovs un Vides mākslas katedras vadītājs asociētais profesors Kristians Brekte gleznoja plenērā lielformāta darbus, kuri ir aplūkojami izstādē. Projekts ir viens no Latviju prezidentūras Eiropas Savienības Padomē kultūras programmas pasākumiem.

Mākslas projektā, kuru līdz šim īstenojuši gleznotāji Aleksejs Naumovs un Kristaps Zariņš, iesaistījies mākslinieks Kristians Brekte. Mākslas projekts “World Cities. Live Painting” tapis un līdz šim prezentēts arī citur pasaulē – Deli (www.lma.lv), Vašingtonā (lma.lv), Maiami (lma.lv) un Honkongā (lma.lv). Izstādes ekspozīcijas klāsts tiek nemitīgi papildināts, gleznojot plenērā aizvien jaunas pilsētas un vietas. Darbos atspoguļoti iespaidi, kas gūti Rīgā, Ņujorkā, Vašingtonā, Deli, Parīzē, Maiami, Venēcijā, Burano, Budapeštā, Vīnē un citviet.

Aleksejs Naumovs ir izcils latviešu mākslinieks, kura glezniecību raksturo vides un krāsas nozīmība. Viņš absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas monumentālās glezniecības nodaļu un 2007. gadā ievēlēts par rektoru. No 2010. gada Aleksejs Naumovs ir Eiropas Zinātnes un mākslas akadēmijas īstenais biedrs. Strādājot Latvijas Mākslas akadēmijā, Aleksejs Naumovs regulāri piedalās nozīmīgās vietēja un starptautiska mēroga norisēs – starptautiskās izstādēs, simpozijos, apmaiņas programmās, sadarbības projektos un citos nozīmīgos pasākumos. Būdams viens no pazīstamākajiem latviešu mūsdienu māksliniekiem, veidojis vairāk nekā 60 personālizstādes Latvijā un ārvalstīs, kā arī piedalījies vairākos desmitos grupu izstāžu. 2013. gadā Aleksejs Naumovs tika nominēts „Purvīša balvai”. 2012. gadā Aleksejs Naumovs kļuva par Atzinības Krusta Komandieri (Latvijas Valsts apbalvojums), un 2004. gadā viņam tika piešķirts Itālijas Republikas prezidenta orderis “Ordine al Merito della Republica Italiana Commendatore”.

Kristians Brekte ir mākslinieks, kura radošā darbība ietver dažādus mākslas veidus un spēju sasaistīt tehnisku meistarību ar konceptuālu, bieži vien provocējošu saturu. Dzīvība, nāve, reliģija un seksualitāte ir dažas no tēmām, kas caurvij viņa darbus. Mākslinieks ir diplomēts scenogrāfs un veidojis scenogrāfiju Dailes teātra, Jaunā Rīgas teātra un Liepājas teātra izrādēm. Kristians Brekte regulāri veido personālizstādes un piedalās grupu izstādēs Latvijā un ārzemēs. 2010. gadā mākslinieks tika nominēts „Purvīša balvai”, kā arī saņēmis balvu kategorijā „Jaunais ārzemju mākslinieks” Laikmetīgās mākslas tirgus “Art Vilnius ’12” ietvaros. Kopš 2009. gada Kristians Brekte ir LMA mācībspēks un no 2014. gada - vada Vides mākslas katedru. Plašāka informācija pieejama Kristiana Brektes mājas lapā (kristiansbrekte.lv).

Izstādes norises vieta:

Camões , I.P.
Av. da Liberdade, 270
Lisboa, Portugal