Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


28. septembrī LNVM Tautas frontes muzeja nodaļā sarīkojums “Kas partijai vēderā?”

Redakcija
Redakcija

Latvijas Nacionālā vēstures muzeja Tautas frontes muzeja nodaļa sadarbībā ar Konrāda Adenauera fondu, turpinot aizsākto sarunu ciklu “Trešā atmoda. 1987. gads. Kā tas sākās?”, 28. septembrī, plkst. 17.00 interesentus aicina uz sarīkojumu “Kas partijai vēderā?”. Norises vieta – Vecpilsētas ielā 13/15, Rīgā. Ieeja – bez maksas.

Kopš Latvijas neatkarības atgūšanas izteikti daudzi minējumi par to, kāda loma totalitārisma demontāžā un Tautas frontes dibināšanā bija Padomju Savienības un Latvijas komunistiskajām partijām, kuru noriets sakrīt ar Latvijas Trešās atmodas sākumu. Kas, sākoties pirmajiem protestiem pret padomju režīmu, dibinoties grupai “Helsinki-86”, mācītāju grupai „Atdzimšana un atjaunošanās”, Vides Aizsardzības klubam, notika komunistu partijas iekšienē – tās Centrālajā Komitejā, rajonu komitejās un partijas pirmorganizācijās? Vai un kā tās veicināja, pretojās PSKP ģenerālsekretāra Mihaila Gorbačova ierosinātajām reformām Padomju Savienībā vai arī pasīvi raudzījās uz notiekošo?

Sarīkojumā LNVM Tautas frontes muzeja nodaļā vēstures zinātņu doktore Daina Bleiere iepazīstinās ar saviem pētījumiem par Latvijas komunistiskās partijas pēdējiem varas gadiem.

Paneļdiskusijā (sākums plkst. 18.30) par notikumiem izirstošās LKP iekšienē un par to, vai līdz ar kompartijas aizliegumu pārvarēts arī tās atstātais negatīvais mantojums, piedalīsies Saeimas deputāts, bijušais LKP CK instruktors Sergejs Dolgopolovs, bijušais Saeimas priekšsēdētājs un LPSR Ministru Padomes priekšsēdētāja vietnieks Alfrēds Čepānis, kā arī bijušais Latvijas Republikas Augstākās Padomes deputāts, LKP CK ekonomikas nodaļas darbinieks, Ekonomistu apvienības „2010” prezidents Ojārs Kehris.

Sarīkojumu vadīs Dainis Īvāns.