Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Saruna ar izstādes “Solaris” māksliniekiem Kristianu Brekti, Modri Svilānu

Redakcija
Redakcija

Ceturtdien, 2. jūnijā plkst. 17:15 izstāžu zālē “Rīgas mākslas telpa” notiks saruna ar izstādes “Solaris” autoriem Kristianu Brekti un Modri Svilānu, kā arī izstādes kuratori Elīnu Sproģi. Sarunas moderators Toms Treibergs.

Izstādes “Solaris” darbi tapuši neierastā veidā un autortehnikā un ir divu mākslinieku mijiedarbības rezultāts, tāpēc ikviens apmeklētājs tiek aicināts neformālā gaisotnē piedalīties sarunā ar izstādes veidotājiem, kā arī iepazīties ar izstādi, kas tapusi vairāk nekā gadu ilgā periodā, izmantojot camera obscura tehniku. Vēsturiski nozīmīgais veids, kādā tiek dokumentēta pasaule, fotogrāfam ļauj saglabāt ciešo kontaktu ar vidi, kura tiek tverta, ļaujoties eksperimentiem un nejaušībām. Izstādes autori kopā ar kuratori atklās izstādes veidošanas aizkulises, vairāk pastāstot par darbu tapšanas procesu, kā arī apspriedīs kopējo šā brīža Latvijas laikmetīgās mākslas ainu. Jautājumus uzdos un atbildes palīdzēs rast kultūras žurnālists Toms Treibergs.

Jau ziņots, ka 2016. gadā izstāžu zāle “Rīgas mākslas telpa” uzsāka jaunrades programmu “Intro” ar mērķi piedāvāt iespēju jaunajiem māksliniekiem sevi pierādīt, savukārt apmeklētājiem – baudīt augstvērtīgu, vēl nepieradinātu mākslu. Šī gada 20. maijā Intro zālē tika atklāta Kristiana Brektes un Modra Svilāna analagojai fotogrāfijai veltīta kopizstāde “Solaris”.

Programmu turpinās mākslinieki: Darja Meļņikova, Kaspars Groševs un Indriķis Ģelzis.

Ieejas biļete uz pasākumu par puscenu visām biļešu grupām. Vairāk informācijas: makslastelpa.lv.