Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Savējo sarunas par dzīvi

Redakcija
Redakcija

31. augustā plkst. 18.00 Ojāra Vācieša muzejā, O. Vācieša ielā 19, pasākumu ciklā SAVĒJO SARUNAS PAR DZEJU UN DZĪVI notiks kārtējā tikšanās – sarunāsies rakstnieki Māris Bērziņš un Juris Zvirgzdiņš.

Māris Bērziņš raksta īsprozu, lugas, bērnu grāmatas un romānus. Literatūrā debitē 2003. gadā ar romānu “Ērika Trauma sapnis”. Tam seko īsprozas krājums “Gūtenmorgens” (2007). Pēdējos gados vairāk pievērsies romānu rakstīšanai – par romānu “Svina garša” (2015) saņēmis Latvijas un Baltijas mēroga balvas, teātra izrāde ar tādu pašu nosaukumu ieguvusi trīs “Spēlmaņu nakts 2015/2016” nominācijas.

Rakstnieks Juris Zvirgzdiņš galvenokārt pazīstams kā bērnu literatūras autors, bet raksta stāstus, esejas un romānus arī pieaugušajiem. Saņēmis vairākas Latvijas un starptautiskās balvas bērnu literatūrā. Autora darbi tulkoti krievu, angļu, itāliešu, lietuviešu un citās valodās.

Pēdējā šīs vasaras tikšanās reizē rakstnieki sarunāsies par dzīvi un iedvesmu Torņakalnā un centīsies atbildēt, kāda loma prozaiķu dzīvē ir dzejai, īpaši Ojāra Vācieša dzejai.

Ieejas maksa: EUR 2,00, studentiem un pensionāriem EUR 1,00
Pasākumu atbalsta Rīgas dome.