Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Simboliski atklās Padomju okupācijas upuru piemiņas memoriāla kompleksa būvniecības darbu uzsākšanu

Redakcija
Redakcija

Otrdien, 29.maijā, plkst.10.00 pie Latvijas Okupācijas muzeja (LOM), Strēlnieku laukumā, VAS “Valsts nekustamie īpašumi” valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis, kultūras ministre Dace Melbārde un LOM direktors Gunārs Nāgels kopā ar būvdarbu veicējiem simboliski atklās Padomju okupācijas upuru piemiņas memoriāla kompleksa īstenošanas darbu sākšanu.

Paredzēts, ka memoriālu veidos vairāku objektu ansamblis - restaurētā vēsturiskā LOM ēka, kas tapusi vēl 1970.gadā, tās jaunā piebūve “Nākotnes nams”, kuras pamatā ir arhitekta Gunāra Birkerta ideja, un piemiņas vieta – arhitekta Kristapa Ģelža radītais vides mākslas objekts “Vēstures taktīla”.

Pasākuma dalībnieki tiks iepazīstināti ar LOM pārbūves un jaunās piebūves “Nākotnes nams” būvniecības turpmākajiem soļiem.

Jāatgādina, projekta ietvaros paredzēts izbūvēt jaunas, mūsdienīgas muzeja ekspozīcijas telpas ar telpiskiem, multimediāliem un interaktīviem objektiem.

“Šā gada jūlijā apritēs 25 gadi, kopš Latvijas Okupācijas muzejs pirmo reizi vēra durvis saviem apmeklētājiem, atgādinot un stāstot par sāpīgām latviešu tautas vēstures liecībām. Tāpēc man ir patiess prieks, ka muzeja jubilejas un Latvijas valsts jubilejas gadā “Valsts nekustamajiem īpašumiem” ir izdevies izdarīt vairāk nekā pēdējos desmit gados un beidzot no vārdiem būsim nonākuši pie darbiem,” uzsvēra Neimanis.

Vienlaikus šajā pasākumā Kristaps Ģelzis plašākai sabiedrībai prezentēs mākslas objekta “Vēstures taktīla” ideju. Savukārt VNĪ valdes priekšsēdētājs parakstīs līgumu ar SIA “Taktila” par minētā mākslas objekta būvprojekta izstrādi, mākslas objekta izgatavošanu, uzstādīšanu un projekta īstenošanas autoruzraudzību, būvuzraudzību, mākslas objekta pilnīgu izstrādi, uzstādīšanu, izgaismošanu un apskaņošanu.

VNĪ šobrīd īsteno 32 nozīmīgus attīstības projektus, kuri iekļauti programmā “100 adreses Latvijas simtgadei’’, aptuveni 135 miljoni eiro apmērā. Uzņēmuma pārziņā ir vairāk nekā 500 ēku īpašumu 1,8 milj. m2 platībā un vairāk nekā 4100 zemes īpašumu vairāk nekā 10 milj. m2 platībā. Uzņēmums dibināts 1996. gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija.