Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu informācijas centrs aicina uz sarunu par vīriešu tautastērpiem

Redakcija
Redakcija

Trešdien, 28. februārī, plkst. 17 Liepājas muzejā, Kūrmājas prospektā 16/18, notiks Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu informācijas centra organizēta saruna par tautastērpiem, turpinot lekciju ciklu “Kurzemes dārgumi”.

Šoreiz lekcija veltīta vīriešu tautastērpiem. Lekcijas apmeklētāji varēs noskaidrot nepieciešamo informāciju par vīriešu tautastērpiem un sniegs izsmeļošas atbildes par praktiskiem jautājumiem. Tiks pārrunātas arī zēnu ģērbšanās tradīcijas.

Savos pētījumos un zināšanās dalīsies LU Latvijas vēstures institūta Etnoloģijas nodaļas vadītāja dr.hist. Aija Jansone. Aijas Jansones pieredzes pūrā ir vairāku Dziesmu un deju svētku konkursi, kuri vislabāk parāda mūsu spējas un zināšanas tradicionālo tautastērpu saglabāšanā un pielietojumā. Aijas Jansones padomi un ieteikumi tradicionālo tautastērpu darināšanā ir neatsverams praktisko zināšanu papildinājums tautastērpu valkātājiem koros, deju kolektīvos un folkloras ansambļos.

Gatavojoties Dziesmu un deju svētkiem un Latvijas valsts simtgadei, īpaša uzmanība tiek veltīta svētku dalībnieku ietērpam. Tradicionālie tautastērpi, kas svētkos un simtgades pasākumos atkal uzziedēs visā mūsu novadu krāšņumā, liks sajust to vārdos neizsakāmo kopības garu, kas tik ļoti nepieciešams katram no mums.

Biļešu cenas: 4 EUR. Studentiem un skolēniem – 2 EUR.