Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Ojāra Vācieša muzejā runās par vēsturisko romānu

Redakcija
Redakcija

29. novembrī plkst. 18.00 Ojāra Vācieša muzejā Rīgā, O. Vācieša ielā 19, notiks sarunu cikla SAVĒJO TIKŠANĀS astotais pasākums – VĒSTURISKAIS ROMĀNS II. Sarunāsies Nora Ikstena un Vents Zvaigzne. Sarunu vadīs Arno Jundze.

Katrs no romānu sērijas “Mēs. Latvija, XX gadsimts” darbiem aptver kādu laika periodu 20. gadsimta Latvijā. Šīs sērijas romāni ir iemantojuši lielu popularitāti lasītāju vidū, ļaudami atskatīties uz neseno vēsturi un rosinādami kritiski pārvērtēt šo laiku. Daudzi no sērijas romāniem tikuši nominēti un saņēmuši Latvijas Literatūras gada balvu.

29. novembrī tiks meklētas atbildes uz jautājumiem par romānu tapšanas gaitu, vēsturiskā romāna lomu latviešu literatūrā, laikmeta un autora attiecībām, grāmatu sērijas nozīmi Latvijas kultūrainavā.

Noras Ikstenas romāns “Mātes piens” aptver laika posmu no Otrā pasaules kara līdz 20. gadsimta 80. gadiem un vēsta par triju paaudžu sieviešu likteņiem. Grāmata publicēta rekordlielā tirāžā, ilgu laiku atradās pārdotāko grāmatu sarakstos, kā arī kļuvusi par vienu no lasītākajām bibliotēkās.

Vents Zvaigzne ir romānu sērijas “Mēs. Latvija, XX gadsimts” zinātniskais redaktors, kurš rūpējas par vēsturisko detaļu precizitāti.

Ieejas maksa – 2.00 €.
Skolēniem, studentiem, pensionāriem – 1.50 €.