Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Liepājas muzejā atklās Gunāra Kopštāla personālizstādi “6x6”

Redakcija
Redakcija

3. augustā plkst. 17 Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16/18 atklās Starptautiskās fotomākslas federācijas mākslinieka, Mārtiņa Buclera prēmijas laureāta, Gunāra Kopštāla - fotogrāfiju personālizstādi “6x6”.

................................................................................................................................................................................................

Šī ir Gunāra Kopštāla piecpadsmitā personālizstāde un šoreiz visi 26 darbi ir izgatavoti no platajiem 6x6 negatīviem, kas ir kā vadmotīvs arī izstādes nosaukumā.

Šogad aprit septiņdesmit gadi, kopš mākslinieka dzīvē ienāca fotogrāfija. Viss sākās ar nejauši rokās nokļuvušo platfilmu kameru „Zeiss Ikon” un visu mūžu darbs turpinājies mācoties un strādājot ar dažādu fototehniku.
Mākslinieks dzīvo pēc principa: „Mūžu dzīvo, mūžu mācies”, nepārtraukti papildinot zināšanas pašam un mācot tās arī citiem. Par ko liecina pedagoģiskajā darbā aizvadīti piecdesmit pieci gadi. Trīsdesmit piecus gadus Gunārs Kopštāls pasniedzis fotomākslu Liepājas lietišķās mākslas vidusskolas audzēkņiem, divdesmit gadi aizvadīti Liepājas Oskara Kalpaka 15. vidusskolā, kur iekārtojis lielisku fotostudiju.

Radošajā darbā mākslinieks nav pieķēries kādam vienam fotogrāfiju izgatavošanas paņēmienam. Attēlu izgatavošanas process ir daudzpusīgs un ar praktisku piemēru vienmēr saviem audzēkņiem parāda, kā šādi darbi veidojami.

Galvenokārt tiek strādāts un mācīts fotodarbus izgatavot analogajā fotogrāfijas tehnikā uz sudraba emulsijas bāzes, bet nu jau vairāk kā piecpadsmit gadus gan pašam, gan audzēkņiem nav sveša digitālā fotogrāfija.
Aizvadītajos gados ir tapuši simtiem darbi ar kuriem Gunārs Kopštāls ir piedalījies 120 grupu izstādēs piecos kontinentos, 34 valstīs, 78 foto salonos. Ir bijuši panākumi, saņemti apbalvojumi un goda nosaukumi. Taču par svarīgāko mākslinieks uzskata, savas zināšanas nodot kādam tālāk – iemācīt saprast un mīlēt šo lielisko mākslas sastāvdaļu – f o t o g r ā f i j u.

Izstāde Liepājas muzejā Kūrmājas pr, 16/18 skatāma no 3. augusta līdz 3. septembrim.
Ieeja bez maksas.