Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Aicina baudīt koncertprogrammu “Viljam, kas ir mīlestība?”,

Redakcija
Redakcija

Rīgas Vēsturiskās mūzikas un dejas festivāla ietvaros sestdien, 2017. gada 26. augustā, plkst. 18.00 Rīgas Senās mūzikas centrs sadarbībā ar Mākslas muzeju RĪGAS BIRŽA (Doma laukumā 6, Rīgā) aicina baudīt koncertprogrammu “Viljam, kas ir mīlestība?”, ko sniegs Valmieras drāmas teātra aktieris Ivo Martinsons un senās mūzikas ansamblis “Neymann Ensemble” (Latvija / Austrija).

PASĀKUMS
Runā, ka Viljama Šekspīra (William Shakespeare, 1564–1616) lugas un soneti aptver pavisam 33 tēmas – drosmi, prieku, ilgas, nodevību, laimi, neatlaidību, iekāri u.c. Un tam visam pāri mīlestība! Kopš slavenā angļu dramaturga nāves ir pagājis jau 401 gads, bet viņa domas līdz pat šodienai ir aktuālas un tuvas 21. gadsimta cilvēkam.

Koncertprogrammā “Viljam, kas ir mīlestība?” skanēs 16. gadsimta angļu mūzika Latvijas un Austrijas senās mūzikas ansambļa “Neymann Ensemble” izpildījumā. Mūziķiem pievienosies un paša Viljama Šekspīra tēlā iejutīsies viņa daiļrades pētnieks, Valmieras drāmas teātra aktieris Ivo Martinsons. 400 gadus senās ainas papildinās Mākslas muzeja RĪGAS BIRŽA Rietumeiropas glezniecības meistardarbi, ļaujot kultūras cienītājiem iejusties Šekspīra laikmeta gaisotnē.

Uz koncertu Mākslas muzejā RĪGAS BIRŽA aicināts ikviens interesents!
Biļešu cena: ieejas biļete Mākslas muzeja RĪGAS BIRŽA pastāvīgajā ekspozīcijā (pieaugušajiem – 3,00 EUR; skolēniem – 0,50 EUR; studentiem, pensionāriem – 1,50 EUR).
Biļetes iespējams iegādāties iepriekšpārdošanā Mākslas muzeja RĪGAS BIRŽA kasē.
Koncertā vietu skaits ir ierobežots (zāles ietilpība – 80 sēdvietas). Sēdvietas nav numurētas.
Uzziņas pie Ievas Andžānes, zvanot pa tālruni (+371) 67 357534 vai rakstot uz e-pastu Ieva.Andzane@lnmm.lv.

PAR FESTIVĀLU
Rīgas Senās mūzikas centrs aicina ikvienu izbaudīt patiesi skaistus svētkus – piekto Rīgas Vēsturiskās mūzikas un dejas festivālu, kas no 2017. gada 2. augusta līdz 3. septembrim norisināsies Latvijas galvaspilsētā. Par nozīmīgu mākslas tradīciju Baltijas reģionā kļuvušais festivāls kā allaž pārsteigs ar daudzveidīgu programmu, aizraujot ar vienīgi baroka mūzikai raksturīgo graciozitāti, smalkumu un greznumu.

Festivāla mērķis ir iepazīstināt uzticamos klausītājus un skeptiķus ar senās mūzikas nebeidzamajiem dārgumiem, padarot šo interesanto kultūras mantojumu tuvu un saprotamu. Festivāla dalībnieki koncertus atskaņo vienīgi uz vēsturisko instrumentu kopijām, īpaši pietuvinot laikam, kurā mūzika tapusi. Šādi, uzburot maģisku atmosfēru, katram ir iespēja izjust laikmeta elpu.

Koncertos piedalīsies izcilākie pašmāju mākslinieki un ārzemju viesi, izpildot gan Latvijas vēsturiskajā teritorijā tapušo mūziku, gan daudzveidīgu baroka mūzikas buķeti no dažādu Eiropas baroka komponistu daiļrades. Sadarbībā ar “Radošā Eiropa” projektu “eeemerging Emerging European Ensembles” festivālā uzstāsies lieliskais senās mūzikas ansamblis “4 Times Baroque” no Vācijas. Tāpat īpašs notikums būs Henrija Pērsela operas “Didona un Enejs” uzvedums.

Vairāk informācijas par festivāla norisi: earlymusic.lv.