Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Pastariņa muzejā atzīmēs Saimnieka un Saimnieces dienu

Redakcija
Redakcija

29. jūlijā no 12:00 Pastariņa muzejā (Bisnieki, Dzirciems, Zentenes pagasts, Tukuma novads) jau devīto reizi atzīmēs Saimnieka un Saimnieces jeb Jēkaba un Annas dienu.

No plkst. 12.00 amatniecības un mājražotāju tirdziņš, kur iespēja no vietējiem zemniekiem iegādāties lauku produktus un citus labumus. Apmeklētāji aicinātie piedalīties aktīvās nodarbēs - Annas un Jēkaba mīļākā ēdiena gatavošanas, tēju, koka karšu un grozu pīšanas meistarklasēs, kā arī valodu un medus darbnīcās. Plkst. 13.00 uzstāsies Cēres amatierteātris „Saime” ar brīvdabas izrādi par saimnieku un saimnieču dzīvi.
Ar Jēkabu un Annas dienu saistās dažādi ticējumi. Ja Jēkaba diena skaidra – būs bagāta raža. Ja Jēkaba diena ir silta un gaiša, būs auksti Ziemassvētki. Ja Jēkaba diena iekrīt jaunā mēnesī, rudzi jāsēj ar jauno sēklu, ja vecā mēnesī – ar veco. Ja Jēkaba dienā ap sauli daudz mākonīšu, ziema būs bagāta ar sniegu. Ja Annas dienā līst lietus, būs slapjš rudens. Ja Annas dienā lietus līst, rudenī būs daudz sēņu, bet rieksti būs tārpaini, un otrādi.
Ieeja Annām un Jēkabiem ir bezmaksas.

Pastariņa muzejs
Bisnieki, Dzirciems, Zentenes pagasts, Tukuma novads
Pastariņa muzeja vadītāja - Sanita Ratniece
T: 28651091
E: pastarinamuzejs@tukumamuzejs.lv

Ieejas maksa muzejā:
Skolēniem, studentiem, pensionāriem, invalīdiem: 1.00 EUR (Tukuma novada invalīdiem - bezmaksas)
Pieaugušajiem: 1.50 EUR
Ģimenes biļete: 3.00 EUR (1 - 2 pieaugušie un 2 vai vairāk bērnu līdz 18 gadiem)