Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Mākslas un amatniecības izstāde “Radošā dominante. Melnbaltā” Rīgas Sv. Pētera baznīcā

Redakcija
Redakcija

No 25. janvāra līdz 12. martam Rīgas Sv. Pētera baznīcā būs apskatāma mākslas un amatniecības izstāde “Radošā dominante. Melnbaltā”.

“Izstāde „Radošā dominante. Melnbaltā” – izteikti tematiska, lakoniska, svinīga un grafiska – iespēju starts, spilgts radošuma, talanta, labu ambīciju un prasmju pārmantojamības pieteikums”, tā ekspozīciju raksturo tautas daiļamata meistare, biedrības “Latviešu tautas mākslas savienības” dibinātāja un priekšsēdētāja Dagmāra Prīberga. Ekspozīcija akcentē melnā un baltā saspēli dekoratīvi lietišķās mākslas darbos. Tautas mākslas meistari, profesionāli amatnieki, mākslinieki un dizaineri radījuši ekspozīciju keramikas, tekstiliju, metāla, koka, ādas, stikla un citās materiālu apstrādes tehnikās. Izstādē aplūkojami vairāk kā 140 autoru, tostarp, Ērikas Mālderes, Ineses Jakobi, Intas Žagatas, Dinas Baumanes, Laumas Krastiņas, Irisas Blumates, Jura Leitāna, Elīnas Titānes u.c. darbi, kurus vieno sadarbība jauna mākslas, dizaina vai daiļamatnieciska priekšmeta radīšanā, pirmsākumu un iedvesmas avotu meklējot tautas vēsturē, tradicionālā tautas kultūrā un mākslā. Ikviens izstādes apmeklētājs aicināts ielūkoties atšķirīgās radošajās jomās un to dažādās izpausmes formās.

Sadarbībā ar biedrību „Latviešu tautas mākslas savienība”, mākslas un amatniecības izstādes Rīgas Sv. Pētera baznīcā kļuvušas jau par tradīciju. 2012. gadā notika izstāde „Māksla un Amatniecība”, bet 2014. gada nogalē bija aplūkojama starptautiska mākslas un amatniecības izstāde „Neparastās mežģīnes. Ažūrs mākslā un amatniecībā”, kurā piedalījās ne tikai pašmāju mākslinieki, bet arī pārstāvji no Somijas, Vācijas, Norvēģijas, Bulgārijas, Anglijas, Francijas, Igaunijas, Lietuvas, Slovēnijas un Īrijas.

Izstādes norisi atbalsta Rīgas dome un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Projekta īstenotāji – Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Sv. Pētera baznīcas pārvalde sadarbībā ar biedrību “Latviešu tautas mākslas savienība”.

Publicitātes foto pielikumā: Dina Baumane “Identitāte”; Olga Melehina un Olga Jefimova “Atspulgs – ūdens – dzīve – klusums – laime – nauda”.