Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Pieci iemesli apmeklēt Dabas muzeju šonedēļ

Redakcija
Redakcija

Pēcsvētku darba nedēļa Dabas muzejā gaidāma īpaši interesanta un bagātīga – pārsteigsim ar jaunu botānikas un mikoloģijas ekspozīciju, vienlaicīgi atvadīsimies no iemīļotās dzintara ekspozīcijas, piedāvāsim izglītojošus pasākumus un nodarbības, kā arī jaunus iespaidus izstādē par Latvijas saldūdens zivīm.

Ekspozīcija „Dzintars laiku lokos’’ būs apskatāma vēl tikai piecas dienas – līdz 26. novembrim. Jaunnedēļ uzsākam jaunas ekspozīcijas – „Mineraloģija’’ – veidošanu.

No šodienas, 22. novembra, apmeklētājiem ir pieejama jauna ekspozīcija „Botānika un mikoloģija”. Tajā interaktīvā un estētiski pievilcīgā veidā apmeklētājiem iespējams iepazīt Latvijas augus un sēnes, kā arī raksturīgākos biotopus – mežu, pļavu un purvu.

Sestdien, 26. novembrī, no plkst. 11.00 līdz 16.00 aicinām apmeklēt ģimenes dienu „Lielas zivis, mazas zivis”. Pasākuma uzmanības centrā šoreiz – Latvijas saldūdens zivis. Protams, darbosimies arī radoši, un kāds no apmeklētājiem mājās dosies ar izdevniecības „Pētergailis’’ sarūpētu dāvanu.

Izstāde „Zvīņu spoguļos” par Latvijas saldūdens zivīm un tās ietekmējošiem faktoriem. Apskatīta zivju ķermeņa uzbūve, barošanās, migrācijas un vairošanās īpatnības, kā arī šo dzīvnieku saistību ar pārējiem ūdens iemītniekiem – augiem, zīdītājiem, putniem un bezmugurkaulniekiem.

Vides mēnesis Dabas muzejā norisinās jau piekto gadu. Šogad sabiedrības uzmanību pievēršam saldūdens zivju aizsardzībai. Vides mēneša ietvaros aicinām apmeklēt semināru „Latvijas saldūdens zivis – to daudzveidība, aizsardzība un dzīves vide'', kas norisināsies ceturtdien, 23. novembrī, kā arī pieteikties nodarbībai „Vai zivis meklē, kur dziļāks?”. Nodarbība būs īpaši piemērota 4.–12. klases skolēniem un to, iepriekš piesakoties, piedāvājam apmeklēt līdz 22. decembrim.