Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Latvijas Mākslinieku savienības 42. ikgadējā vizuālās mākslas izstāde

Redakcija
Redakcija

24.novembrī Latvijas Mākslinieku savienības galerijā 11.novembra krastmalā 35, Rīgā, tiks atklāta 42.ikgadējā vizuālās mākslas izstāde „RUDENS 2017. MĀKSLINIEKU NAMS”.

Mākslinieku nams – biedrības “Latvijas Mākslinieku savienība” (LMS) ēka Rīgā, 11.novembra krastmalā 35, 2017.gada rudenī ir ieguvusi atjaunotu fasādi. Pēckara modernisma stilistikā celtais „Mākslinieku nams” (1953.-1960.gads, arh. K.Plūksne) tika radīts profesionālu mākslinieku radošai darbībai, tās eksponēšanai un pārvaldei. Ēkas sākotnējā funkcija un arhitektoniskais būvapjoms nav mainījies, kā arī fasādē saglabājies pēcmodernismam raksturīgais logu ritms, autentiskais apmetums un krāsojums. Nama unikalitāte ir atzīmēta kā vērtība un iekļauta valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā. Daugavas krastmalas ainavā Mākslinieku nams ir kā laikmeta liecība gan vizuāli, gan saturiski, un šobrīd LMS muzejs: LMS īpašumā esošās mākslinieciskai daiļradei speciāli celtās ēkas, radošās darbnīcas, izstāžu zāles un mākslas darbu kolekcija ir vienīgais šāds Latvijas kultūras industrijas komplekss.

LMS organizētās “RUDENS” izstādes arī iepriekšējos gados ir pievērsušas uzmanību kādai aktualitātei, un šoreiz tas ir Mākslinieku nams. Izstādes kontekstā tā ir tēma par ēku ar atjaunotu fasādi, kas rosina domāt par mākslinieka pašapziņu, par viņa radošo darbību kā vērtību pilsētas un valsts mērogā. Arhitektūrai un daudzām citām materiālām liecībām ir iespēja iegūt atjaunotu izskatu un „atgriezties” pagātnē, taču ļaudis dzīvo šodienā, kur ir iespēja attīsties un būt nozīmīgiem nākotnē.

Izstādē „RUDENS 2017. MĀKSLINIEKU NAMS” piedalās profesionāli vizuālās mākslas un dizaina mākslinieki, šo nozaru vidusskolu un augstskolu studenti. Ekspozīcijā būs iespēja apskatīt glezniecības, tēlniecības, foto mākslas, instalācijas darbus un citus mākslas veidus, kurus radījuši vairāk nekā 50 autori. Izstādei iesniegtos darbus izvērtējusi un atlasījusi profesionālu mākslinieku un mākslas zinātnieku žūrija, kura 24.novembrī, izstādes „RUDENS 2017. MĀKSLINIEKU NAMS” atklāšanā paziņos izvēlēto autoru, kurš kļūs par LMS Balvas īpašnieku un iegūs iespēju rīkot personālizstādi LMS galerijā 2018./ 2019. gadā.

Izstāde būs apskatāma līdz 2018.gada 7.janvārim.