Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Andreja Upīša muzejā notiks tikšanās ar rakstnieci un dzejnieci Ingu Gaili

Redakcija
Redakcija

23. martā plkst. 18.00 Andreja Upīša memoriālajā muzejā Rīgā notiks tikšanās ar rakstnieci un dzejnieci Ingu Gaili. Vakara gaitā ir iecerēta saruna, ko vadīs Mg. philol. Arturs Skutelis, autores dzejas lasījums, kā arī atbildes uz publikas jautājumiem.

Inga Gaile (1976) ir viena no pazīstamākajām mūsdienu latviešu dzejniecēm, piecu dzejoļu krājumu autore, saņēmusi vairākas prestižas literārās balvas – Klāva Elsberga prēmiju (par krājumu “Laiks bija iemīlējies”, 1999), Annas Dagdas fonda balvu (par krājumu “Raudāt nedrīkst smieties”, 2004), Dzejas dienu balvu (par krājumu “Kūku Marija”, 2007), Ojāra Vācieša prēmiju (par krājumu “Raudāt nedrīkst smieties”, 2004, un “Migla”, 2012) u. c. Gaile ir pazīstama arī kā vairāku teātra darbu autore – gan kā dramaturģe, gan kā režisore. 2016. gadā vēsturisko romānu sērijā “Mēs. Latvija, XX gadsimts” izdots Gailes debijas romāns – “Stikli”.

Šī gada sākumā publicēts Gailes pirmais detektīvžanra darbs – romāns “Neredzamie”; drīzumā sagaidāms arī autores jaunākais dzejoļu krājums “Lieldienas”.

“Laikā, kad dzejnieki, dzimto valodu kopdami, dažādos dziļumos rotaļājas ar tās vārdiem, saliek arvien jaunas apziņas struktūru mozaīkas vai smalki apdarina novērojumus, tā radot mākslas darbus pēc absolūtā skaistuma kritērijiem un bez moralizēšanas, dažkārt tomēr ir cienījami, ja kādam no viņiem atrodas arī kaut kas, ko citiem pateikt,” – tā recenzijā par Gailes krājumu “Migla” raksta dzejniece un literatūras pētniece Anna Auziņa.

Pasākuma norises vieta: A. Upīša memoriālais muzejs Rīgā (Brīvības ielā 38-4).
Pasākuma norises laiks: 23. marts, 18.00–19.30.

Ieejas maksa: 2.00 €.