Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


FOTOMARINA 2017

Redakcija
Redakcija

Ar atklāšanas pasākumu 22. jūlijā plkst. 15.00 Majoros, Raiņa un Aspazijas vasarnīcā, J. Pliekšāna ielā 5/7, aizsāksies plaša jūras tematikai veltītu fotoizstāžu sērija ar apvienojošu nosaukumu “FotoMarina’2017”. Izstāžu sēriju organizē Jūrmalas fotostudija “Aspazija”, un tā norisinās starptautiskās biennāles “Marina’2017” ietvaros.

..................................................................................................................................................................................................................
Izstāžu kuratore ir mākslas zinātniece Sarmīte Sīle, izstāžu sērija ir Jūrmalas pilsētas domes līdzfinansēto iedzīvotāju iniciatīvas projektu konkursā atbalstīts projekts.

Daļa no jūras tematikai veltītiem fotomākslas darbiem, ko piedāvā autori no 12 Latvijas fotoklubiem, būs skatāma Raiņa un Aspazijas vasarnīcā no 22. jūlija līdz 31. augustam.

Fotoklubu kustībai Latvijā ir sena vēsture, un to loma Latvijas fotogrāfijas kultūras veicināšanā un profesionālās varēšanas nostiprināšanā ir nepārvērtējama.
Fotostudija “Aspazija” šajā pulkā ir viens no jaunākajiem, bet aktīvākajiem spēlētājiem; studiju 2009. gadā dibināja un līdz pērnajam gadam vadīja fotogrāfs Andris Sīmanis. Šobrīd studija un tās pašreizējā vadītāja Una Liberte ir uzņēmusies iniciatīvu apvienot Latvijā aktīvo fotoklubu biedrus kopējā jūras tematikai veltītā projektā, kā arī aktīvi popularizē marīnas žanru fotogrāfu vidū.

“FotoMarina’2017” izstādes no 22. jūlija līdz augusta beigām būs skatāmas Raiņa un Aspazijas vasarnīcā, Sociālās integrācijas valsts aģentūras (SIVA) izstāžu telpā, viesnīcā Daina Jūrmala Beach Hotel&Spa, Intas un Imanta Ozoliņu izstāžu zālē.